Recensie. Het grote dierenverhalenboek

grote dierenverhalenboek

We moesten er even geduld voor hebben, maar eindelijk werd hij bezorgd.
‘Het grote dierenverhalenboek’.

Mijn kinderen (7 en 3 jaar) waren allebei meteen enthousiast en wilden voor het slapen gaan samen het boek lezen. Gezellig op het bed van de oudste.

Herkenbaar voor kinderen

Het grote dierenverhalenboek is een boek vol met herkenbare verhalen over vriendschap en emoties. Van ruzie maken, straf krijgen, excuses maken en vriendschappen sluiten. Erg herkenbare situaties in het dagelijks leven van kinderen.
Achter in het boek zit een index waarop de verhaaltjes op thema zijn ingedeeld. Heel handig als je eens op een situatie wil inspelen, die je kind heeft meegemaakt.

Humor en inlevingsvermogen

We begonnen met lezen van het eerste verhaaltje van het grote dierenverhalenboek. Over beer die logeert bij olifant en grote troep heeft gemaakt in de logeerkamer, terwijl hij had beloofd het netjes te houden. Hij probeerd met zijn ogen dicht tot 10 te tellen, maar daarvan gaat de troep niet weg. Gelukkig leert olifant hoe de troep wel binnen 10 tellen opgeruimd kan zijn.
Mijn kinderen leven erg mee met het verhaaltje. Ze moeten er erg om lachten als Beer denkt dat de troep vanzelf weg gaat,maar dat niet lukt. Ze denken mee hoe hij het anders kan doen. En mijn zoon is erg onder de indruk van Olifant die best wel boos kijkt op het plaatje!

Het grote dierenverhalenboek: fijn voorleesboek.

Net zoals de andere boeken van Marianne Busser en Ron Schröder, is ook dit een heel fijn boek om voor te lezen.
Het leest lekker weg. Ik kan bij dit boek goed met verschillende intonatie’s en stemmetjes voorlezen, omdat de emoties goed beschreven worden.
De verhaaltjes zijn niet te lang, dus ook voor kinderen met een wat kortere spanningsboog goed te volgen. En daarbij staan op iedere bladzijde veel duidelijke plaatjes, zodat de kinderen precies zien wat er gebeurd in het verhaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *