Cato en de regenboog: een boek met een missie

cato en de regenboog

Over Cato en de regenboog: Myrthe leest voor

Wat is het een prachtig begin van een prentenboek. Bij het openslaan van het boek komt de missie van de schrijfster bij je binnen.’Jij bent fantastisch zoals je bent.”

Cato en de regenboog

Cato en de regenboog is een boek waarin een meisje op zoek gaat waar een regenboog vandaan komt.Met de kinderlijke wijsheden en herkenbaarheid wordt geprobeerd het fenomeen regenboog te snappen.De illustraties maken deze zoektocht een genot om naar te kijken. 

Aandachtig wordt geluisterd wanneer dit verhaal wordt voorgelezen.Een regenboog. een vinger schiet omhoog. Meerdere handen volgen. iedereen heeft wel eens een regenboog gezien.Maar waar komt de regenboog vandaan?
En ligt er echt een pot met goud bij het begin of einde?Niet alleen de fantasie van de meiden wordt geprikkeld. De jongens wiebelen ook op hun stoel. Enthousiast.

Samen gaan we op onderzoek.

Wat ik ervaar bij het lezen van de verhalen is dat het een onderwerp is dat tot de verbeelding spreekt.iedereen heeft een idee of mening er over. Dit maakt dat het verhaal bij iedereen beelden oproept en verplaatsing in het karakter erg makkelijk gaat.In dit boekje gaat een meisje op onderzoek uit. Dat is ook de wens en het doel van de uitgeverij: De stereotypering rondom avontuur doorbreken, ontdekken voor iedereen toegankelijk maken. 
Wat een heerlijk begin van de dag, of middag, of afsluiting van de dag. Een boekje voor elk moment!

Groetjes van Myrthe

over de auteur

Marjolijn Hovius studeerde psychologie en specialiseerde zich in hersenontwikkeling en taal. Ze werkte jaren binnen het onderwijs als onderzoekster . Totdat ze besloot fulltime te gaan schrijven. Ze schrijft lesmethodes en informatieve boeken voor kinderen.

Op haar website zegt ze: Ik schrijf teksten voor kinderen, maar geen kinderachtige kost. ‘Een kinderhoofd is niet snel gevuld’  is mijn motto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *