Hoe ontvel je tomaten voor de babyhap

tomaat ontvellen

korte stoomcursus tomaat ontvellen voor moeders die een babyhap met tomaten willen maken, maar die zo opzien tegen de schil eraf halen

Hoe moet je een tomaat ontvellen voor je babyhap?

1 De makkelijkste manier vind ik zelf: in de asperge pan met mandje.
De asperge pan is hoog, dus alle tomaten staan onder water.
Breng het water aan de kook. Kruis de tomaten van onderen in. Als het water kookt hang je het mandje met de ingekerfde tomaten in het water. Na 10 tellen trek je de tomaten uit het water. Je zal zien dat de velletjes er bijna vanzelf afvallen.

2 Kruis een tomaat in. Prik een tomaat aan een vork, steek een gaspit aan. Hou de tomaat in de vlam. Kleuter jongetjes vinden dit een dijk van een truc. (hier spreekt ervaring)

3 Schil ze….men zegt dat dat kan. Let op, ik behoor niet tot men…

Als je klaar bent met tomaat ontvellen, stoof je hem en daarna pureer je de zaak. Beetje basilicum, rosmarijn ofzo, baby’s mogen geen zout maar wel kruiden. En klaar ben je.


Hoe gezond is een tomaat

Zoals eerder gezegd: vanaf 10 maanden mag je baby tomaten eten. Tomaten zijn erg gezond. (maak je geen zorgen, ik doe niet in superfoods enzo )
Maar kijk eens wat er in een tomaat zit:

  • vitamine A (van het beta-caroteen)
  • vitamine B
  • vitamine C
  • vitamine K
  • vezels
  • ijzer
  • kalium

Niet slecht als begin, toch? Verder bevatten tomaten flink veel anti-oxidanten met name de anti oxidant lycopeen, die enorm nuttig schijnt te zijn voor het menselijk lichaam ( en meer moet je me niet vragen…)

Als moeder heb je nog een extraatje als je regelmatig tomaten op het menu zet . In tomaten zit ook procollageen, en dat lieve moeders is heel goed voor onze huid. Dus eet tomaat voor de gezondheid van je baby en spaar ondertussen die dure anti-rimpel crème uit. 🙂

Maak een lekkere tomatenhap voor je baby.

Ik heb het in het vorige artikel over tomaten voor je baby al genoemd: geef baby’s nog geen rauwe tomaat. Die is vaak te zuur voor ze. Er gaat van de voedzame waarde van tomaten weinig verloren  wanneer je ze opwarmt.

Invriezen

Tomatensaus kan je prima invriezen. In het tomatenseizoen, als je goedkoop lekkere tomaten kan krijgen, maak ik altijd een voorraadje tomatensaus. For a rainy day, zoals de Engelsen zegg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *