Babyhap met bloemkool, vanaf 6 maanden. 

bloemkool

Bloemkool is een kruisbloemige groenten die behoort tot de familie Brassicaceae, samen met zijn broertjes boerenkool en broccoli en zijn zusjes kool.   

Je baby en bloemkool

Wel eens aan gedacht dat je je baby ook heel goed bloemkool kan voeren? 
Bloemkool is namelijk een heel gezonde groente, het bevat ijzer, kalk, zink en vitamine B, vitaminen C en vitamine K. Bloemkool heeft veel vezels. En het is nog een lekkere groente ook.  
 
Wij eten meestal de witte bloemkool (die is ook vaak het goedkoopst), maar je hebt ook oranje, groene en paarse bloemkool. Die zijn net zo gezond en lekker, ze hebben alleen andere occidanten dan onze welbekende witte bloemkool. 

Hoe maak je bloemkool voor je babyhap klaar 

Er zijn drie methoden; 
1) koken 
2) stomen 
3) bakken in de oven 

Hoewel ik zelf dol ben op groenten uit de oven, vind ik het helemaal niks voor baby’s. De groenten kan makkelijk verbranden, wat al niet gezond is voor volwassenen, laat staan voor baby’s. 

1 koken 

Als je bloemkool voor de rest van de familie kookt, pluk je er een paar roosjes vanaf die je in een apart pannetje zonder zout kookt. 
Wees – zoals altijd – voorzichtig met water. Als je welke groenten dan ook in te veel water kookt, gaat de smaak compleet verloren. En dat geldt zeker voor groenten met een zachte smaak.

2 stomen

 Wanneer je een stoompan hebt, is dat echt ideaal om groenten te koken, zeker voor baby’s. De smaak blijft zo in de groenten zitten en verdwijnt niet in het kookwater. 

Het eten voor je baby is klaar wanneer je er makkelijk met een vork in kan prikken.(dat geldt natuurlijk altijd en voor alle groenten)

Daarna kan je gare roosjes pureren met wat moedermelk of water. Je kan ook wat (niet te kleine roosjes) apart houden om die je baby “uit het vuistje” te laten eten, als je graag met de Rapley methode werkt. 

Bloemkoolpuree combineren.

 Natuurlijk begin je met een bloemkoolpureetje met niks dan…. juist! Je kind moet aan de smaak wennen, zoals het aan alle smaken moet wennen. 
Maar daarna kan je bloemkool fantastisch combineren. 

Ik geef je wat suggesties 

Appelmoes 
Banaan 
Bonen 
Wortelen  
Courgette 
Kip 
Tofu 
lees ook eens: zo pocheer je vis voor een babyhap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *