Mogen groenten uit pot of blik, in je babyhap?

groenten uit pot of blik

We krijgen regelmatig de vraag of je groenten uit pot of blik mag gebruiken in je babyhap, het antwoord is : nee. Ik leg uit waarom niet

.De vraag is op zichzelf heel begrijpelijk. Want ook al kook je nog zo vers, zoiets als bruine bonen dat halen we toch meestal uit een pot of blik.
Persoonlijk zijn de enige peulvruchten die ik niet uit blik haal, linzen. Die heb je namelijk in een half uurtje gaar.
Maar bonen en erwten, dat is toch wel een gedoetje…
Eerst een nacht weken…dan minstens een uur koken. In de winter, maak ik altijd een keer erwtensoep, van gedroogde erwten. Je leest me goed: een keer per jaar.

Mag je baby bonen uit blik

Dus als jij chilli con carne eet, of wraps, mag je dan diezelfde bonen ook aan je baby geven?
Jammer maar helaas: in blik en pot zit veel te veel zout! Er mag veel – en soms meer dan je dacht.
Paprika, aubergine, vis, het kan allemaal. Maar helaas: groenten uit pot of blik zijn een absolute no go. Te zout. En dat gaat dus ook op voor peulvruchten.

Uitzondering

Wanneer je een blik bonen zonder zout kan vinden, dan mag het natuurlijk wel. Om er achter te komen of je met een blik zonder zout te maken hebt, moet je het etiket lezen.
Persoonlijk raad ik het je dringend af. Etiketten lezen is een kunst apart, vraag het aan de moeders die een allergisch kind hebben. Of zoek- gewoon voor de sport – eens op hoeveel woorden er zijn, die allemaal maar een ding betekenen: SUIKER!
Snap je wat ik bedoel? De kans dat je per ongeluk toch een blik met zout koopt, is groot. Zout is tenslotte – net als suiker – een zeer geliefde en goedkope smaakmaker. Ik wil het niet op mijn geweten hebben, dat door mijn schuld jouw baby zout eet!Dus jammer de bammer: geen groenten uit pot of blik

Diepvries dan maar?

Diepvriesproducten worden na de oogst schoongemaakt, kort gekookt en ingevroren. Daar komt verder niks aan te pas. Die kun je dus in principe gewoon gebruiken. Behalve…juist. De a la creme en met appeltjes en met weetikveel. Alles waar iets aan toegevoegd is, moet je mijden. Want reken er op: daar zit zout in!

lees ook: zelf babyvoeding maken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *