Babyhap met linzen vanaf 8 maanden

linzen

Je kunt je baby vanaf 8 maanden prima linzen voeren.

Over linzen

Linzen worden in de Nederlandse keuken weinig gegeten. En dat is jammer, ze zijn rijk aan vezels en aan eiwitten en daarmee heel gezonde peulvruchten. Persoonlijk zet ik ze met regelmaat op het menu. Ik vind ze lekker, maar over smaak valt niet te twisten…Toch denk ik dat bijna alle baby´s die zachte ietwat zoete smaak van wel waarderen.
Er zit aan het eten van peulvruchten, een klein nadeel: je kan er nogal van gaan winden…(wij eten ze dus nooit als we bezoek krijgen…)

Soorten linzen

Je hebt verschillende soorten linzen: rode, groene en  bruine.  En iedere kleur  heeft ook weer variaties, van heel donker tot heel licht.
De bruine zijn de meest voorkomende. Ze hebben een zachte smaak. Groene linzen, zijn de stevigste soort en daarom heel geschikt voor bijvoorbeeld een salade.
Rode linzen worden zacht daarom worden ze vaak voor soepen en curries gebruikt en …voor babyhapjes
De smaak verschillen tussen de verschillende kleuren zijn klein, in principe kan je ze altijd allemaal overal voor gebruiken.

Hoe kook je ze

Bruine en rode linzen kook je ongeveer een half uur. De groene variant moet tussen de 40 en 45 minuten koken.

Linzen in de babyhap

Omdat linzen wel even moeten koken, zette ik ze voor de babyhap niet apart op. Ik kookte een ruime portie voor het hele gezin, en deed daar na het koken pas het zout en de kruiden in. Je kan gekookte linzen ook prima invriezen.

Complete babyhap

Je kan de linzen voor een babyhap probleemloos met alle groenten die een baby van 8 maanden mag hebben, combineren. Een heel lekkere combi is bv met wortel of met broccoli.
Het zelfde gaat op voor de toevoeging van vlees of vis
Je kan alles probleemloos mengen. Persoonlijk vind ik linzen met kip lekkerder dan met vis, maar dat is persoonlijk…

De verhoudingen
Meng voor een gezonde babyhap: 3 lepels groenten, 2 lepels linzen, en 1 lepel vlees-vis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *