Vergeet niet je hond te vertellen dat je zwanger bent

hond

Natuurlijk vertel je ook aan je hond dat je zwanger bent….

Papa’s en mama’s to be bereiden zich goed voor op de komst van hun baby. Ze lezen boeken (en sites), gaan naar zwangerschapgymnastiek, praten met andere ouders, kortom geen moeite is heb teveel….Maar hoeveel aandacht krijgt de hond? Komt het wel in de hoofden van al deze aanstaande ouders op dat ook hun trouwe vriend wel eens begeleidt zou  kunnen worden? Dat het ook voor het beest een hele nieuwe periode in zijn/haar leven gaat worden? Kortom, vergeet jij niet de hond te vertellen dat je zwanger bent?

Dr Kirkham en zijn vrouw Debra beiden werkzaam aan de University of Melbourne’s (Veterinary Hospital) hebben samen een boek geschreven. Dat heet: ”Tell Your Dog You’re Pregnant” Met dit boek in de hand, kunnen aanstaande ouders hun trouwe viervoeter voorbereiden op de komst van een nieuw familielid.

Dr Kirkham is dierenarts en vanuit zijn vak geïnteresseerd in band tussen honden en baasjes. Dus, zegt hij, was de stap om een methode te ontwikkelen die aanstaande ouders helpt de band tussen hun hond en de baby te versterken, een heel vanzelfsprekende.

Je hond is je “kindje”

Voor veel koppels is hun hond toch hun ”kindje”, maar dat verandert als er een echt kindje komt. Je hond daarop voorbereiden, voorkomt veel narigheid. Denk daarbij maar eens aan zaken als: onzindelijk worden, agressie, aandacht trekken, dingen slopen…

Het boek bestaat uit een gids waarin stap voor stap wordt beschreven hoe je je hond voorbereid op de nieuwe baby in huis. Uitgangspunt zijn de laatste theorieën op het gebied van hondengedrag. Die helpen de baasjes niet alleen om hun trouwe hondenbeest aan de baby te laten wennen,maar leren hen ook signalen van het dier juist te interpreteren. Daarbij horen natuurlijk ook de agressieve signalen. Het boek geeft aan op welk moment je  met je viervoeter beter gespecialiseerde hulp kunt zoeken.

Naast het boek is er ook een CD met baby geluiden, en niet alleen gehuil van een baby, maar ook gekraai, gelach en – heel belangrijk – het geluid van speeltjes. Dr Kirkham maakte de opnamen zelf van zijn oudste dochter, omdat hij tot de conclusie was gekomen dat in het wen-proces geluid een cruciale rol speelt.

lees ook : wat niemand je vertelt over zwangerschap

Bron http://www.babyandpet.com.au/

1 antwoord
  1. Kim zegt:

    Grappig, onze hond had het door dat er iemand in de vriendenkring zwanger was. Ze ging met de neus tegen de buik aan duwen en daarna ons aankijken zo van ‘zie je dit niet’ Was heel grappig.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *