Welkom in de wereld van de kinderfeestjes

feestje thuis

kinder feestje thuis moeilijk??? Helemaal niet. Mama Jezz deelt haar ervaringen.

Als je kinderen eenmaal op school zitten kan je er niet meer omheen: de kinderfeestjes.
Niet alleen voor de ouders is dat een ding, ook voor de kinderen. Mijn dochter riep als kleuter tijdens een ruzie met wie dan ook “Dan mag je niet op mijn kinderfeestje komen!””

De eerste uitnodiging

Het begint bij de 1e uitnodiging die je kind krijgt. “Kom je op mijn feestje?”
Een blije moeder, want je kind heeft vriendjes gemaakt en wordt uitgenodigd voor een feestje. Maar ook stress, want wat geef je zo’n kindje dat je amper kent cadeau?
Ik koop vaak iets om te knutselen of een spelletje tussen de €5 en €10. Of we vragen van te voren aan het kindje, of aan de ouders wat ze leuk vinden.

Een feestje thuis

De eerste feestjes, dus vaak als de kinderen 5 jaar worden, vinden hier meestal bij het kind thuis plaats. Het is allemaal al spannend genoeg voor die kleuters.
Na een paar kinderfeestjes, heb ik een beetje kunnen afkijken en samen met mijn dochter bedacht wat wij gingen doen.
Het werd, mee uit school op vrijdagmiddag, patat eten, wat knutselen, film kijken, buiten spelen en cake versieren. Daarna brachten we iedereen thuis. En kon mama languit op de bank. Want zo’n feestje is leuk, maar kost ook energie.

De feestjes waarvoor mijn dochter daarna werd uitgenodigd vonden bijna allemaal plaats in een indoor speeltuin.
Voor mijn een goede reden omdat juist niet te doen. Wij gingen gewoon weer voor een feestje thuis. Een meiden feestje! Ze maakten zelf hapjes klaar en genoten daarna van een lekkere high tea/limonade. Gevolgd door een bingo met kleine prijsjes.
Helaas was het deze keer niet het weer om buiten te spelen. En dan is een feestje thuis wel wat aan de lange kant. Maar met een film, gewoon even vrij spelen en nog een keer wat lekkers eten en drinken, was het een hele gezellige middag.

Mijn voorkeur blijft wel uitgaan naar budget vriendelijke feestjes. Of in ieder geval, zeker nu mijn dochter wat ouder wordt, net even iets anders dan anders bedenken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *