Samen met je kind sporten? Ouder-kind-bootcamp!

ouder-kind bootcamp

Sporten met je kind! De ouder-kind bootcamp!

Voordat ik zwanger raakte, sportte ik 1x per week in de sportschool. Dit deed ik om mijn ‘core’ te versterken om mijn doelen binnen het hardlopen te bereiken. Na het (lange) herstel van mijn bevalling kon ik gelukkig alles weer gaan opbouwen. Hardlopen deed ik achter de kinderwagen en in de sportschool was een kinderopvang waar ik mijn kind kon brengen. Dat laatste vond ik eigenlijk best jammer, want het is toch juist leuk om aan je kind te laten zien als je ergens veel plezier aan beleeft? Geef je meteen het goede voorbeeld.

Het ouder-kind bootcamp

De ideale combinatie vond ik via een magische Google truc in een ouder-kind-bootcamp. In een rustig bos in de grote stad energie opdoen om er de rest van de week weer fit tegenaan te gaan. Bovendien ging mijn kind graag naar het bos om dieren te zoeken, dus dat beloofde veel goeds.

Bij de ingang van het bos zat dier nummer 1. Een broedende zwaan op haar nest. Maar daar hadden we even geen tijd voor. Ik lokte hem gauw mee over het bruggetje ‘waarna we vast nog wel meer dieren zouden tegenkomen’. We haastten ons naar het veld waar de ouder-kind bootcamp nét begon. En daar begon voor mij het toppunt van qualitytime met mijn kind: één van mijn grootste hobby’s samen met hem doen. Heerlijk 45 minuten samen sporten in de buitenlucht dus. Door middel van een balspel maakten we kennis met onze sportgenootjes. De kinderen die meededen hadden leeftijden van 2,5 tot en met 7 jaar.

Voor ouder en kind uitdagend

De oefeningen die we voorbijkwamen tijdens de ouder-kind-bootcamp zijn voor ouder én kind uitdagend. Voor de ouders is dat vooral tijdens het high impact gedeelte. De ‘snurfies’ (dat zijn de beruchte ‘burpees’ in kindertaal) vindt mijn kind niet leuk. Haha, geef hem eens ongelijk… Maar met een goede trainer worden de kinderen bij alle oefeningen betrokken door spelelementen, competitie en elementen van storytelling. Voor de mijne kwam de omslag toen er dieren nagedaan mochten worden. Mijn kind leefde zich heerlijk uit en ik kon natuurlijk niet achterblijven! Voor ik het wist kroop ik als een beer over de grond terwijl ‘kindje beer’ op mijn rug meeliftte naar het oranje pionnetje verderop. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij zelf ook als een beer zou lopen. Maar dit was een grappig alternatief. En de oefeningen duren niet al te lang, in dit geval vind ik dat dus niet erg. Op naar het volgende dier! We schaarden als krabben, sprongen als kikkers, balanceerden als flamingo’s.

Leve outdoor

Ze bestaan ook indoor, maar een ouder-kind-bootcamp vindt meestal buiten plaats. Heerlijk vind ik dat en ik raad het iedereen aan. Het is namelijk goed om buiten te zijn, voor jong en oud. In de natuur zijn levert een positieve bijdrage aan je fysieke en mentale en gezondheid. Dit is bewezen door verschillende onderzoeken. De combinatie buiten zijn met sporten, wat natuurlijk ook goed voor je is, maakt het plaatje dus compleet. En ja, buiten sporten betekent óók in de regen. En óók op de koude grond als het gevroren heeft. Ga dan niet je abonnement bevriezen, maar kleed jezelf en vooral je kind er gewoon op. Zorg voor laagjes kleding en blijf lekker in beweging allebei.
Ooh en hete zomers zijn ook geen excuus om niet te gaan. Er is genoeg schaduw in het bos én neem behalve jullie waterflessen vooral waterpistolen mee!

Lees van Deli ook: duimen afleren

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *