De 1e paardrijles

paardrijles

Mijn dochter van 10, deed al een tijdje niks meer aan sport. Ze zat op dansles. Voor de zomervakantie hoorde ze ook dat ze over moest naar een andere groep met oudere meiden. Dit leek haar niet zo leuk, dus hebben we de dansles stop gezet. Maar we vonden wel dat ze dan iets anders moest gaan doen.
Mijn dochter gaf aan dat graag op paardrijles wilde. Dat verbaasde ons niks, wat ze is een echte dierenvriend. Als we langs een weiland fietsen, met paarden, moet ze altijd even kijken. En ook alle honden die we tegen komen, worden graag even geaaid.

Hoe kies je een manege?

We gingen op zoek naar een manege. Best lastig als je helemaal geen ervaring hebt op dat gebied. De enige keer dat ik op een paard heb gezeten, was tijdens een kinderfeestje in groep 5 of zo.
Na wat navraag bij kennissen en klasgenootjes vonden we een manege, die goed aangeschreven staat en waar je ook niet direct de hoofdprijs betaald.
Zeker voor een beginner, werd deze ons aangeraden haar hier in te schrijven.
Helaas was er een wachtlijst bij deze best wel populaire manege, dus moesten we geduld hebben.
Ondertussen besloot mijn dochter dat ze ook graag wilde leren piano spelen. Geen sport, maar een muzikale hobby moedigen wij ook zeker aan!

In de manege, met een stralende snoet

Eindelijk de 1e paardrijles

Afgelopen zaterdag was het zo ver! Er was een plekje op de zaterdagmiddag voor mijn dochter. Ze mocht een proefles mee doen en daarna beslissen of ze er mee door wilde.
Mijn dochter was inmiddels al eens met een vriendinnetje mee geweest naar de desbetreffend manege en had ook op haar pony gezeten, dus ze had er veel zin in.
Ik denk dat deze mama het spannender vond dan zij, daar ging ze dan, mijn kleine grote meid. Op een van de grootste pony’s die op dat moment in de bak liep, haar 1e paardrijles.
En wat was ze enthousiast na de eerste paardrijles, hier wil ze graag mee door gaan.
De lessen voor beginners duren op deze manege een half uurtje. Zo leren ze eerst de basistechnieken onder de knie te krijgen.
En nu ik een les heb kunnen mee kijken, snap ik dat wel, want het zag er best intensief uit., meteen al in draf en de kinderen die wilden, zelfs al een rondje in galop.
We kunnen bij deze manege per kwartaal betalen en de lessen gaan dan ook door in de vakanties.
Daarnaast heeft ze nog een paardrijbroek -laarzen, cap en zweepje nodig.
Hoe ze het verder vind en of ze nog meer spullen nodig heeft, zullen we in de komende weken gaan ervaren.

Wat voor sport doet jouw kind?

Lees van MamaJezz ook: het leven van een peuterpuber


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *