Een kaartje op Valentijnsdag

valentijnsdag2

Valentijnsdag, zo’n commercieel feest waarvan iedereen zegt er niet aan mee te doen. Maar ondertussen liggen de winkels vol met hartjes, chocolaatjes en andere liefdevolle kleinigheidjes om op 14 februari te geven aan je geliefde.
Ik kan dus wel zeggen dat ik niet doe aan Valentijnsdag, maar eigenlijk doen we er stiekem wel wat mee hier thuis. Ik ben namelijk dol op post versturen, dus deze gelegenheid pak ik dan met beide handen aan. Een blijk van waardering, soms zegt een kaartje zo veel meer dan een appje.

Valentijns brievenbus op school

Op de school van mijn kinderen staat namelijk een Valentijns brievenbus in de gang. Hier mogen de kinderen (anoniem) een briefje, tekening of kaartje in doen voor iemand die ze lief vinden of waar ze een oogje op hebben. Mijn kinderen waren er maar druk mee. E vertelden elkaar op wie ze verliefd waren en wat ze in de doos zouden doen. Vervolgens werden gingen ze druk aan de slag met hartjes knutselen en tekenen. Om ze op school in de brievenbus te doen. Spannend! En nu is het afwachten of ze zelf ook iets krijgen van iemand anders.

Kaartjes sturen op Valentijnsdag

Ik vind het zelf altijd erg leuk om post te ontvangen. Maar ik vind het bijna nog leuker om zelf post te versturen. Regelmatig stuur ik kaartjes naar vriendinnen of naar mijn moeder. Soms zomaar, maar ook vaak als er een goede rede voor is. Valentijnsdag vind ik dus een goede rede om een kaartje op de post te doen. Even laten weten dat je aan iemand denkt, voor wie zo’n dag als juist lastiger is vanwege het overlijden van de geliefde bijvoorbeeld. Wat is er dan fijner om een vrolijke envelop met een lief kaartje in de brievenbus te vinden?
Samen met mijn kinderen ging ik daarom aan de slag, om mooie tekeningen te maken die we naar oma te sturen. Want die is afgelopen jaar opa verloren, dus verdient wat extra liefde op Valentijnsdag. 

Stuur jij nog wel eens een kaartje?


Ik heb zeker de afgelopen twee jaar, waarin ik familie en vrienden minder zag, gemerkt, dat een persoonlijk kaartje sturen erg werd gewaardeerd. En ook mijn kinderen vinden het altijd erg leuk als er een kaart of pakketje voor hun in de brievenbus zit.
Ik verstuur ook regelmatig een kaartje, naar onbekende mensen, als ik daarvoor een oproepje tegen kom op sociale media.
Stuur jij nog wel eens een kaartje naar iemand?

lees ook eens: de achtjarige multimiljonair

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *