verdriet

prachtige buik

Verdriet  en een prachtige buik…..

Halverwege mijn zwangerschap bedacht ik me hoe fijn het was dat toch al mijn klanten trotse ouders waren geworden van een mooie zoon of dochter. Vanwege mijn werk als doktersassistente op de polikliniek gynaecologie en verloskunde weet ik als geen ander dat het krijgen van een gezond kindje helemaal niet vanzelfsprekend is. Gelukkig zien we veel mooie dingen, maar helaas komt er ook genoeg narigheid voorbij. Als professional leer je daar mee om gaan, maar het komt altijd keihard binnen. Zoiets went nooit.

Mijn 2e zwangerschap zat ik dan ook niet onbezorgd op een roze wolk. Vreselijke scenario’s hebben zich 9 maanden lang in mijn hoofd afgespeeld. Ik wist te veel en was dit keer bang. Bang voor alles wat mogelijk zou kunnen gebeuren…
En wat was ik gelukkig dat alles goed ging en ik nu kan genieten van mijn heerlijke mannetje. Die perfect is; met alles erop en eraan!

Boem

En net toen ik me bedacht dat ik gelukkig nog geen narigheid had meegemaakt met mijn Prachtige Buiken; BOEM daar kwam dat nare bericht.
Mijn lieve klant die zo reikhalzend uitkeek naar haar 1e kindje maakte mijn grootste angst mee. Haar mooie dochtertje werd geboren, maar er ging van alles mis. Helaas is het kindje 2 dagen na de geboorte overleden. Het nieuws raakte mij diep. Zelf zwanger van mijn 2e en over emotioneel van alle hormonen heb ik nog dagen na dit bericht met tranen in mijn ogen rondgelopen. En nu alweer een aantal maanden later denk ik met regelmaat aan dit kindje. Dit lieve meisje wat er niet mocht zijn. En aan haar moeder en dan hoop ik dat ze de kracht vindt om verder te gaan na deze leegte.

Ze schreef me dat ze blij is met haar Prachtige Buik. Het is haar enige tastbare herinnering aan haar zwangerschap. Ik vraag me dan af hoe ze zal kijken naar haar buik. Misschien heeft ze hem wel opgeborgen. Of misschien biedt het haar juist troost.

Ik hoop dat ze het nog een keer mag meemaken. Nog een keertje zwanger zijn. Hopen dat ze sterk genoeg is. En als ik dan weer een Prachtige Buik mag maken.
Wauw, wat zal dat bijzonder zijn.

Rachèl

lees ook : Prachtige buiken!!

prachtige buik

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *