waarom een liedje bij het tandenpoetsen helpt

liedje tandenpoetsen

Wil jij weten waarom een liedje bij het tandenpoetsen helpt!

muziek op schoot

Heb jij zo’n kind die tanden poetsen vreselijk vind? Of komen de eerste tandjes door en wil je voorkómen dat je kind het vreselijk vind?

Lees dan onderstaande tips!

1: Dwing je kleintje niet bij het tanden poetsen. Nooit. Ook al moet het. Wanneer het verkeerd start krijgt je kind er een hekel aan en wordt het drama steeds erger, moet je altijd dwingen en eindig je elke keer in een gevecht. Volg eerst de andere tips en voorkom dwingen! Begin op tijd en los het anders in het begin op met slokjes water en vermijd zoetigheid.

2: Begin op tijd. Laat je baby nog voordat het tandjes krijgt spelen met kleine tandenborsteltjes met een spelletje: Zing een liedje en aai het tandvlees met de haren van de borstel.

Kies een  tandenpoetsen  liedje

3: Kies een tandenpoetsliedje. Dat kan een liedje over tanden poetsen zijn (type op you tube “tanden poetsen” in en je ziet dat meer ouders dit belangrijk vinden) Maar het kan ook een liedje over tellen zijn: ga die tanden maar tellen, hoeveel heb je er al? Komt er al een nieuwe bij? Maar het kan ook gewoon een leuk liedje zijn die jullie graag zingen!
Jullie tandenpoetsliedje liedje heeft de duur van “lang zal ze leven” (de verplichte aangegeven poetstijd die wordt geadviseerd door tandartsen). Uh.. zingen en poetsen tegelijk? Natuurlijk kan je kind niet tanden poetsen en zingen tegelijk. Dus jij zingt. Of je zingt eerst samen het liedje, dan zingen jullie het zelfde liedje op  “Aaaah” (een soort neuriën met je mond wagenwijd open) terwijl je de tanden van je kind poetst.

4: Neem je kind mee als jij je tanden poetst (bijvoorbeeld ’s ochtends). Is dat een gedoe? Bedenk dan dat het je straks veel energie bespaard. Neurie jullie tandenpoetsliedje terwijl je zelf poetst.

5:  Haal poppen of knuffels met tanden in huis en speel hetzelfde spelletje met hetzelfde liedje bij de pop of knuffel. Leren=spelen, zo ook bij het tandenpoetsen.

6: Ga nooit verder met poetsen wanneer het liedje is afgelopen, tenzij je kind dit zelf wil. De functie van het liedje bij het tanden poetsen is nu net dat wanneer je kind het vervelend vindt om te poetsen het precies weet wanneer het gaat stoppen. Het is als een soort afspraak waar je je beiden altijd aan houdt, dan gaat het goed. Je hoeft maar één keer toch door te gaan om weer een drama te krijgen.

Zelluf doen!

7: ‘Zelluf doen!’ Dat mag! Maak daar afspraken over: één liedje ‘zelluf doen’, één liedje doet mama/papa het poetsen (of andersom). En weer: jullie weten allebei waar het liedje stopt en dan zijn jullie allebei consequent, einde is einde.

8: Beloon je kind met een heerlijk compliment, kus of knuffel als het goed is gegaan.
Als je kind meer beloning nodig heeft: ga even lekker rommelen met water na het tanden poetsen. Voor een favoriet spelletje heb je nodig: een rietje en een beker per persoon, water en een wastafel. Doe een klein laagje water in de beker. Je kind mag nu bubbels blazen. Nog leuker is zingen door het rietje!
Dit is overigens niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de longen en de stem van je kind.

Kijk voor heel veel leuke liedjes en spelletjes op www.muziekmethetjongekind.nl
Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *