Je eerste Sinterklaasliedjes

muziek op schoot: je eerste Sinterklaasliedjes

Rond Sinterklaas denk ik ook altijd terug aan iets heel simpels: Ik weet nog heel goed dat we vroeger in de Sinterklaastijd met z’n allen achter de piano kropen en mijn moeder haar sinterklaasboek pakte: we zongen het hele boek van voor naar achter door. Nog steeds kennen we allemaal de volgorde van het boek uit ons hoofd: wat hadden we een plezier!

Samen Sinterklaasliedjes zingen

Zo eenvoudig als het eigenlijk is: samen Sinterklaasliedjes zingen. Want het feest beleef je samen en ook de liedjes zing je samen. En er zijn ontzettend veel Sinterklaasliedjes die je kind al van heel jongs af aan kan meezingen. Samen achter de piano, met de gitaar of gewoon met een mooi Sinterklaasboekje. Of gewoon zo. Lekker samen zingen.

Sinterklaasliedjes zijn er in overvloed en ze zingen zo heerlijk mee. Natuurlijk Sinterklaas Kapoentje en Bonne bonne bonne als allereerste liedjes, maar heb je met je kind wel eens geprobeerd “Wie komt er alle jáááren, daar weer uit Spanje …váááren” te zingen?  In het begin zingt je kind alleen het laatste woord, later komen daar steeds meer stukjes bij. En ‘nog een keer’ daarna! Bij ‘Hoezee!’ vliegen de handen natuurlijk in de lucht (als in ‘hoeraa’).

En dan komt de kers op de taart in het 2e couplet:
Wie brengt een zak vol…..koekjes!
Speelgoed en prenten…..boekjes!
Wie brengt een zak vol lekkers mee?
Sinterklaas …..Hoezee!!

Nog een heel leuk Sinterklaasliedje uit de oude doos die zo heerlijk zingt is ‘Sinterklaas is op het dak’ met een eenvoudige tekst wat de Sint daar doet.

 lees ook: Lentekriebels van felice is juf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *