8 manieren om de verveling te verslaan

verveling

Doen met kleuters: 8 manieren om verveling te verslaan.

1) maak nieuwe regels bij een oud spelletje. Speel je Pim Pam Pet? ? Dan is de letter die je draait , de laatste letter van het woord. Speel je ganzenbord? Wie in de gevangenis beland, rent een rondje om de tafel. In de put ? Dan moet je de chips uit de kast pakken.

2) tv uit en op schattenjacht. Wie heeft er het eerst iets blauws, wie heeft er al eerste iets ronds, iets van kurk, iets met wielen?

3) haal alle kussens overal uit het huis en laat ze een enorm hol bouwen, waar ze met zń allen in kunnen,. Dan ga jij ervoor zitten en leest een verhaaltje voor. En als alles HELEMAAL is opgeruimd komen de chips op tafel.

nog meer tips tegen de verveling!

4) heb je een garage ? haal de auto eruit, zodat je kind daar kan scheuren met de driewieler. Een alternatief is de gang.

5) boete op ieder keer dat iemand zegt: ik verveeel me !!! En een boete voor de ouder die roept: ik word gek van jullie!!!!. Na een week kun je beslist van al dat geld gezellig ijs gaan eten.

6) oke, het is koud,de wind snijdt door je botten en het regent weer eens pijpenstelen. Dus doe je de stoere kids truc: wie houdt het het langste uit buiten??? Wie stampt het hardst in de plassen??

7) tover je badkamer om tot zwembad. Maar wees wel zo slim de zeep weg te halen 😉

8 ) ruim je kamer op: je bent een paar uur bezig, je hebt een opgeruimde kamer en een heleboel speelgoed teruggevonden waarvan je niet meer wist dat je het had.

En? Verveling opgelost?

Lees verder Mijn kind: vrije tijd -Spelen en speelgoed 6 tot 12 jaar- Die ouderwetse kinderspelletjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *