Een staaltje van pure bemoeizucht. #Dolly Bellefleur

dolly bellefleur

Dolly Bellefleur mag niet voorlezen….

Wat staat er in de krant?

De NOS vermeld op 24-01-2019 dat er bij de bibliotheek in Nijmegen op de voorleesmiddag voor kleuters, bewaking ingezet zal worden.Wat is dit??? Denk ik terwijl ik het lees? Wat hebben we nu? Zit er in Nijmegen een groep fundamentele gelovigen verstopt die vinden dat mensen niet mogen lezen??
Lijkt me vreemd, ik heb nog nooit van een geloof gehoord dat mensen verbood te lezen. Boeken ja, schrijvers, zeker, maar lezen in het algemeen? Nee nooit meegemaakt dat dat verboden werd.

Nieuwsgierig las ik verder. Het bleek te gaan om de actiegroep  Identitair Verzet. Deze groep verzet zich tegen de komst van  Amsterdamse dragqueen Dolly Bellefleur, die is uitgenodigd de kleuters te komen voorlezen.

Wie is Dolly Bellefleur?

Wie is die Dolly Bellefleur, dacht ik ( en jullie vast ook ) Google is je beste vriend, Wikipedia leert ons:  “Dolly Bellefleur is de artiestennaam waaronder de Nederlander Ruud Douma (Huizen, 1961) met een travestie-act optreedt in theaters en bij uiteenlopende evenementen. Dolly Bellefleur brengt entertainment met een inhoudelijke boodschap en is, naast Nickie Nicole, een van de bekendste Nederlandse travestie-artiesten”

dolly bellefleur

Een travestie-act dus. En  nu vindt de actiegroep Indentitair verzet dat je daar je kinderen niet aan mag blootstellen. Van mij mogen ze dat gerust vinden. Wanneer zij hun kleuter niet naar een voorleesmiddag willen sturen waar Dolly Bellefleur komt voorlezen, vind ik het best. Ik zal zeer zeker geen petitie opstarten om de politie te verzoeken de kleuters van de leden van deze groep, met geweld naar de voorleesmiddag te sleuren.
Zij mogen vinden wat ze willen.

Maar…dat mag ieder ander ook. Als moeders de voorlezer van die middag helemaal niks vinden, maakt niet uit of het prinses Laurentien of Dolly Bellefleur is, dan houden zij hun kinderen fijn thuis. En lezen mooi zelf voor. Daar hebben wij geen enkele actiegroep voor nodig.

Ik word ibbelig en boos van dit soort groepen. Onder het mom van “het beste voor iedereen”, dringen ze anderen hun wil op. Ik kan moeiteloos een A4-tje vullen met dit soort acties. Het is pure bemoeizucht, iets anders kan ik er niet van maken. Nog even en ik richt een actiegroep op: Weg met de bemoeizucht. Of zal ik hem Leven en laten leven noemen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *