6 stappen om te zorgen dat je kind jouw mobiele nummer kent

telefoon nummer leren

Heb je er wel eens over nagedacht, hoe belangrijk het is dat je kind jouw mobiele nummer uit zijn hoofd kent? Want wat er ook gebeurt: dat hoofd heelft hij altijd bij zich..

Natuurlijk schrijf je je telefoon nummer overal op, natuurlijk heeft de school je mobiele nummer, en de moeders van de vriendjes hebben het ook allemaal in hun mobiel staan. Je kind heeft als hij een mobiletje heeft ook jouw nummer bij de hand…Maar toch: het is heel handig en vooral super veilig als je kind jouw mobiele nummer gewoon uit het hoofd kent.
Er zijn situaties waarin je kind niet op school is, en niet bij een vriendje, het telefoonnummer wat in zijn zak zit, zijn mobiel thuis heeft laten liggen… is verloren, maar dringend jou wil spreken. Dat is het moment dat je super dankbaar bent dat dat nummer veilig zit opgeslagen in zijn hoofd! Dat is de tijd die je aan telefoon nummer leren hebt besteed, dubbel en dwars waard.

 Maar hoe pak je dat aan? Een telefoon nummer leren van10 cijfers, dat is er best veel!

Met de volgende stappen moet het lukken om het telefoon nummer te leren: 

stap 1)
hak je telefoonnummer in mootjes van 2 of 3
stap 2)
leer je kind eerst de eerste twee sets aan: dus 06 xx
stap  3 )
herhaal dat elke dag en pak er elke dag een setje nummers  bij
stap 4 ) 
dit is een heel belangrijke: luister naar het ritme van het nummer: Als je accenten gaat leggen, bv NUL( hard) zes( zachtjes) xx ( vlug) dan wordt het nummer ineens heel makkelijk te onthouden!! Echt probeer maar. Je vindt het misschien raar, maar onbewust doe je dat zelf ook allang. Daarom klinkt het soms zo raar als een ander je nummer opnoemt. Je kent dat gevoel toch wel, dat je dan de cijfers nog even naloopt? Nou dat is omdat die ander een ander ritme gebruikt dan jij. Het enige wat je nu eigenlijk moet doen, is je ritme een beetje overdrijven, zodat je kind jouw nummer makkelijker kan onthouden.
tip 5)
oefen het hele nummer ( in het ritme ) dagelijks!
tip 6 )
na een tijdje hoef je dat niet meer dagelijks te doen, maar blijf het wel herhalen!

Succes ! en verander de eerst komende jaren niet van nummer!
lees ook eens: loslaten voor moeder

en praat jij met je kind over geld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.