In 6 stappen mama’s telefoonnummer uit je hoofd leren

telefoon nummer leren

Je kind moet jouw telefoonnummer leren, 6 stappen om dat voor elkaar te krijgen

Heb je er wel eens over nagedacht, hoe belangrijk het is dat je kind jouw mobiele nummer uit zijn hoofd kent? Want wat er ook gebeurt: dat hoofd heeft hij altijd bij zich…

En dan heb je dat telefoonnummer ineens nodig

Natuurlijk schrijf je je telefoon nummer overal op, natuurlijk heeft de school je mobiele nummer en de moeders van de vriendjes hebben het ook allemaal in hun mobiel staan. Je kind heeft als hij een mobieltje heeft ook jouw nummer bij de hand… Dat is allemaal heel waar. Maar toch: het is heel handig en vooral super veilig als je kind jouw mobiele nummer gewoon uit het hoofd kent. Stel dat hij in z’n uppie verdwaalt? Natuurlijk, net die dag zonder mobiel. Stel hij raakt, laten we heel hard hopen van niet, verwikkeld in een ongeluk…


Er zijn dus situaties waarin je kind niet op school is en niet bij een vriendje. En het telefoonnummer zit toevallig nog in de broek die hij gisteren aan had. Zijn mobiel heeft hij thuis laten liggen (of op school) maar hij wil jou dringend spreken. Dat is het moment dat je super dankbaar bent dat dat nummer veilig zit opgeslagen in zijn hoofd! Dat is de tijd die je aan telefoon nummer leren hebt besteed, dubbel en dwars waard.

 Maar hoe pak je dat aan? Een telefoonnummer heeft 10 cijfers. Dat zijn er best wel veel!

Met deze stappen lukt het een telefoonnummer te leren: 

Stap 1

Hak je telefoonnummer in mootjes van 2 of 3 cijfers


Stap 2

Leer je kind eerst de eerste twee sets aan: dus 06 xx


Stap  3

Herhaal dat elke dag en pak er elke dag een setje nummers bij


Stap 4

Dit is een heel belangrijke: luister naar het ritme van het nummer: Als je accenten gaat leggen, bv NUL(hard) zes (zachtjes) xx (vlug) dan wordt het nummer ineens heel makkelijk te onthouden! Echt probeer maar. Je vindt het misschien raar, maar onbewust doe je dat zelf ook allang. Daarom klinkt het soms zo raar als een ander je nummer opnoemt. Je kent dat gevoel toch wel, dat je dan de cijfers nog even naloopt? Nou dat is omdat die ander een ander ritme gebruikt dan jij. Het enige wat je nu eigenlijk moet doen, is je ritme een beetje overdrijven, zodat je kind jouw nummer makkelijker kan onthouden.


Stap 5

Oefen het hele nummer (in het ritme) dagelijks!


Stap 6

Na een tijdje hoef je dat niet meer dagelijks te doen, maar blijf het wel herhalen!

Succes! En verander de eerst komende jaren niet van nummer!
En weet je wat ook heel erg leuk is? Als jij ondertussen het telefoonnummer van je kind uit je hoofd leert! Tenslotte: goed voorbeeld doet goed volgen.


lees ook eens: loslaten voor moeder

en praat jij met je kind over geld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *