Help, ik heb een kind met een sterke wil! door Mie kids

,
sterke wil

De jongste hier heeft een sterke wil. Om het positief te verwoorden. Eigenlijk is hij gewoon ‘lichtjes’ irritant en vermoeiend. Als hij zijn zin niet krijgt, dan blijft hij herhalen eisen wat hij wil. In deze blog vertel ik jullie er meer over.

Ik bewonder zijn vasthoudendheid

Soms moet ik hem bewonderen voor zijn geduld en vasthoudendheid. Echt! Als hij zich later zo in zijn werk zal vastbijten, dan komt dat zeker goed. Hij is zo standvastig als een standbeeld en blijft koppig volhouden. Veel langer dan ik geduldig kan blijven. Zijn wil is wet. De grote broers laten zich vaak doen, net als ik. Voor de lieve vrede denk ik dan. Maar hij moet ook gewoon leren dat hij niet altijd zijn zin kan krijgen.

Grenzen opzoeken doet hij het liefst

Grenzen opzoeken is zijn favoriete bezigheid. Testen hoe ver hij kan gaan. Hij drijft mij vaker dan me lief is tot waanzin. Ook in zijn emoties is hij extreem. Zo kan hij heel uitbundig lachen, wat fantastisch is! Maar evengoed kan hij dramatisch verdrietig zijn als het niet loopt zoals hij wil. Hij is geweldig, mijn kleine man in al zijn extremen. Wat een energie ook, echt om jaloers op te zijn. 

Kan ik hem verkopen met sterke wil en al? 

Maar soms heb ik het gehad. Dan wil ik hem verkopen. Als hij weer eens niet hoort dat hij iets niet mag. Of als hij opnieuw met zijn sterke wil aan het doordrijven is. Is het legaal om je eigen kind op Marktplaats te zetten? Mijn energieke, pure en eigenzinnige kind. Hij zal alvast geen kuddedier zijn later. Natuurlijk is goed om een eigen mening te ontwikkelen en beslissingen te nemen. Alleen is het wel fijn als hij daar nog even mee zou wachten. Zouden de tienerjaren dan gemakkelijker worden? Laten we dat alvast hopen! 

Hebben jullie ook zo’n kind met een sterke wil? 

Lees ook: Ik ben drie en ik luister nog steeds niet

en lees op BabyenKind van Mie kids: ik verlang er naar dat mijn kinderen wat ouder zijn

1 antwoord
  1. Jessica zegt:

    Pittig he, zo’n sterk karakter! Het heeft ook wel goede dingen natuurlijk. Heel verlegen is ook niet altijd makkelijk. Maar ik herken mijn jongste wel een beetje in die van jou.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *