Wanneer mag je kind alleen op vakantie?

alleen

Op een dag, lieve moeders is het uit met de vakantiepret: dan wil je kind alleen op vakantie.

Veel ouders zien die dag met angst en vreze aankomen. Alleen…met vakantie…in een ver land…mijn hummel…. Nou nee, liever niet. Kom jongens laten we gewoon weer gezellig gaan kamperen.

Mijn schoonzusje ging in die periode belachelijk dure exotische reizen maken .”Ja,” zei ze dan, met zo’n glimlach weet je wel “dan wil de jeugd nog mee”… Ik kon haar dan wel wurgen. Tja je vent kies je, zijn familie krijg je erbij cadeau.

Goed terug naar je puber en de vakantie. Mijn persoonlijke ervaring is dat de soep niet zo heet gegeten wordt, als hij wordt opgediend.
Mijn dochter begon met 16 te roepen dat ze absoluut alleen met haar vriendinnen op vakantie zou gaan. Ik dacht “Ja hoooor”. Maar tot mijn schrik werden er allerlei plannen gesmeed, die serieus dreigden te worden. “Oeps”, dacht ik en “wat nu”, dacht ik. Want die vriendinnen van haar, waren net als zij lieve meiden. Maar waren, net als zij, behoorlijk aan het puberen, alsjebegrijptwatikbedoel.

“We gaan een week naar Griekenland mam, echt waar heel goedkoop! Maar 500 euro en daar zit alles in!!” Ik zag mijn geest kruipend over de grond gaan.

Maar zonder dat ik ooit heb kunnen achterhalen hoe, verdwenen die plannen ook weer. En ging ze gewoon met ons mee op vakantie. Het was reuze gezellig.

Het jaar daarop vroeg ze of een vriendinnetje mee mocht. Een prima plan. Ik kende het meisje goed, kon ook leuk overweg met de ouders. Het was misschien een beetje krap in de auto, maar wat hinderde dat.
De moeder van het meisje bood aan de onkosten te vergoeden, daar zal ik een volgend blog aan wijden, want dat is een ander verhaal.

En toen ze achttien was, ging alleen op vakantie, ze ging met een vriendin kamperen. Op een camping hier niet ver vandaan.
Het was een natuurcamping, die was hartstikke goedkoop. Oké ze moesten 1 x de sanitaire ruimtes schoonmaken. Dat bleek ineens geen enkel probleem….
Ze zijn een week met z’n tweeën weggeweest en hebben  reuze pret gehad.

Lees ook eens: Pubers in huis van Cynthia Poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *