Het jongetje, de selfie op het voetbalveld en de regels

regel

De dertienjarige Amin rende tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro het veld op. Zijn doel: een selfie met Memphis Depay.

En het lukte, Memphis liet hem de selfie maken. En waarom? “Ach”, zei hij “hij was er nu toch…”

Lieve mede-moeders, ik weet niet hoe het jullie verging, maar mijn bek (sorry voor het woord) viel wagenwijd open. Het kind deed iets wat absoluut verboden is en…werd daarvoor beloond.

Ik heb mijn kinderen altijd geleerd dat regels een reden hebben. Hebben ze dat in jouw ogen niet?
Dat kan. Dan mag je in discussie. Dan ga je een goed gesprek aan. Maar je mag niet even solo besluiten dat die regel voor jou nu even niet geldt.

Memphis had tegen het knulletje moeten zeggen: “He, ik ben hier aan het voetballen! Ga jij eens heel gauw terug naar de tribune!”

Tot mijn stomme verbazing was het KNVB het met mee eens. Ik heb dat altijd een club zeer ouderwetse heren gevonden. O, lieve help, ben ik misschien ouderwets? Dat ik het niet zo’n goed idee vind, dat een kind alles maar zou mogen?
In dat geval: het zij zo.

De KNVB legde ook de dertienjarige Amin de straf op die hoort bij het voetbalveld oprennen: 5 jaar stadion verbod. In verband met zijn leeftijd werd de boete aangepast. Honderd euro in plaats van vierhonderdvijftig.

Zijn moeder hoopte op coulance, maar is het in principe eens met het feit dat hij gestraft wordt.
“Ik zou niet willen”, zegt  ze tegen RTL “dat hij een verkeerd voorbeeld zou zijn of worden.”
Dank je wel moeder van Amin
En zo is het maar net. Dertienjarige mogen gerust de regels breken, daar zijn ze dertienjarigen voor. Maar ze moeten ook leren dat regels een reden hebben. Dat regels er zijn voor de veiligheid van ons allemaal.

Dat snapt hij nu vast wel. En stiekem denkt hij vast: “maar ik heb mijn selfie en kwam op tv”
Dat mag ook.

lees ook eens: fietsen en appen, het moet kunnen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *