Jongens vroeger in de pubertijd dan gedacht

pubertijd

Jongens komen al op hun negende in de pubertijd

Tegenwoordig beginnen jongens te puberen rond hun 9-de en 10de levensjaar, volgens een Amerikaans onderzoek. Dat is een half tot tweejaar eerder dan we tot nu toe aanhielden.

De fase van pubertijd werd bepaald door het bekijken van de genitalien en de groei van het schaamhaar van de jongens. De testikels werden gemeten. Dit is voor het eerst dat deze methode in een onderzoek naar pubertijd werd toegepast. En dat is opmerkelijk , want de groei van detestikels is een van de meest belangrijke kenmerken van de pubertijd bij jongens.

Uit het onderzoek blijkt dat de Afrikaanse Amerikanen over het algemeen eerder in de pubertijd komen dan de Hispanics en de witte Amerikanen. Of dat met afkomst of met omstandigheden te maken heeft, valt in dit stadium van onderzoek niet te zeggen.

Als jongens zo veel vroeger in de pubertijd komen, dan wij denken heeft dat nogal wat gevolgen vooral voor de manier van opvoeden. Hoezo, vraag je je misschien af? Nou kijk:

 De consequenties vervroegde pubertijd voor de opvoeding

Ouders zullen er rekening mee moeten houden dat hun zoon veel eerder geslachtsrijp is dan ze aannamen. En dat de daarbij behorende gesprekken en voorlichting dus ook veel eerder moeten beginnen.
Zorgwekkend is dat de fysieke volwassenheid erg uit de pas loopt met de ontwikkeling van het brein. Een behoorlijke uitdaging als het op opvoeden aankomt. Het lichaam vraagt meer dan de geest aankan…dat kan heel ingewikkeld worden. In goed Nederlands: wel de lust voelen tot vrijen, maar daar geestelijk totaal niet aan toe zijn..Dat is een van de consequenties van de vervroegde pubertijd

Jongens , maar vooral ook hun ouders, docenten en andere opvoeders, kunnen dus een paar stormachtige jaren verwachten, voor ze weer in balans zijn….
Dit onderzoek werd uitgevoerd door Marcia Herman-Giddens, Dr.P.H., hoofd onderzoeker maternal and child health. Aan de University of North Carolina at Chapel Hill’s Gillings School of Global Public Health.

Bron science blog

Lees verder Mijn kind: Opvoeding- Mannen in hun jeugd misbruikt vaker kans op een hartinfarct

Lees meer over prepubertijd

pubertijd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *