De achtjarige multimiljonair

anastasia

Anastasia Radzinskaya is een achtjarig Russisch meisje dat per jaar 250 miljoen euro verdient. Dat is best een heleboel geld.

Het verhaal wil dat haar ouders toen ze hoorden dat Anastasia een hersenverlamming zou hebben, besloten haar ontwikkeling in beeld vast te leggen. Gelukkig had het kind geen hersenverlamming, maar het filmpjes maken was inmiddels een gewoonte, zo wil het verhaal.

De filmpjes zijn absoluut niet spontaan, mierzoet en voorspelbaar. Er is, dat is duidelijk te zien, veel zorg aan het maken van ervan besteed.
Anastasia is een leuk kindje om te zien, echt waar.
Maar waar nu het succes van dit kind, of eigenlijk moet ik zeggen, deze familie in zit: ik heb geen idee.

Het begin van de filmpjes van Anastasia

Het begin van het succes was natuurlijk spontaan. De eerste filmpjes die gemaakt werden, toen Anastasia nog een peuter was, hadden succes. Daarna zijn papa en mama er serieus werk van gaan maken. En dat levert serieus geld op.

Je kan zeggen en ik doe dat ook: dit is gewoon kinderarbeid en daarnaast lijkt het me niet zo gezond voor zo’n jong kind om op deze manier in de belangstelling te staan.
Iedereen is natuurlijk graag het middelpunt van de show. Maar als je dat daadwerkelijk bent en nog wel de hele tijd, wordt een mens daar over het algemeen, niet socialer van.
En dan druk ik me nog mild uit….

Wat zou jij doen als ouder?

Aan de andere kant: zou jij het als ouder opbrengen om zulke grote sommen geld, niet op te rapen? Zou jij denken: “ach dit is echt niet goed voor de geestelijke gezondheid van mijn kind, laat maar die miljoenen, geluk is niet te koop!”
Eerlijk gezegd: ik weet het niet van mezelf. Tweehonderdvijftig miljoen euro, per jaar is een bedrag wat ik me niet meer voor kan stellen, moet ik bekennen. Dat gaat verder dan zorgeloos op vakantie kunnen of zonder problemen de auto vervangen.

Ik kan me zo voorstellen dat die ouders dachten toen Anastasia succes begon te krijgen: “kom, laten we eens kijken wat dit oplevert”, niet wetende dat dat miljoenen zouden worden. Maar toen het miljoenen werden niet meer konden stoppen….

lees ook eens: minderjarige influencers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *