Ach, kinderfeestjes

kinderfeestje

Een kinderfeestje, jemig, gelukkig was ik een stuk onnozeler vroeger maar zelfs ik voelde toen de druk. Je wilt vanzelfsprekend wel een feestje geven waar kindjes van genieten. Toen ze heel klein waren ging het nog wel, toen vonden ze heel veel leuk. Naarmate ze groter werden, richting groep 8, werd het lastiger. Dat is wel echt de leeftijd dat hormonen en heel veel andere dingen een rol gaan spelen. En wat kunnen kleine mensen (net als grote mensen) bruut zijn naar elkaar.

Zelf dingen bedenken

Ik heb heel veel jaren zelf allerlei activiteiten bedacht maar het succes van dat ene kinderfeestje kan ik me nog goed herinneren. Waarschijnlijk was dat gerelateerd aan een kinderfilm toen, dat weet ik niet meer precies. Dat die zelf bedachte feestjes deels ook uit nood geboren waren, zal ik niet ontkennen, geld speelde zeker een rol, het gebrek eraan welteverstaan. Maar ik vond het vooral heel leuk om met die kindjes iets te gaan doen, tijd en moeite investeren in plaats van ergens iets duurs te boeken en klaar te zijn.

Een kasteel is altijd leuk

We wonen dichtbij een kasteel, wat tot de verbeelding spreekt bij kinderen. En in het bos erom heen had ik een speurtocht uitgezet. Van tevoren had ik op het kasteel gevraagd of ik ‘een schat’ mocht verstoppen. De kok gaf aan het aan de achterkant te begraven, dichtbij de keuken, kon hij een oogje in het zeil houden. Superlief vond ik dat. Ik had kleine cadeautjes gekocht, niet veel soeps maar kinderen vinden dat vaak geweldig. Vroeger wel tenminste.

Ik had alle cadeautjes verpakt in zilverpapier en in een kist gedaan en ik had hem het uiterlijk van een piratenkist gegeven met een grote zwarte doodskop erop. Opgewonden roepend en met rode wangen door het bos rennend werd er al behoorlijk wat energie verbruikt, altijd een goed idee met een kinderfeestje. Toen ze eenmaal bij het kasteel waren beland en daar ook daadwerkelijk mochten graven was het hek helemaal van de dam, ze knapten bijna.

De schat was een groot succes en vol enthousiasme werden de cadeautjes verdeeld. Het waren stuk voor stuk speeldingetjes dus daar werd ook volop mee gespeeld. Tijd om hun patatjes op te eten was er bijna niet, ze hadden het veel te druk. Maar het meest belangrijke kwam erna, op school werd dit kinderfeestje de hemel in geprezen.

Als het kinderfeestje het gesprek van de dag is

Het is vreselijk maar totaal waar: als je eigen kids even op handen worden gedragen op school en het kinderfeestje voor even het gesprek van de dag is kan je als moeder alleen maar gelukkig zijn, omdat het grut het zo fijn vind. Volgens mij is het inmiddels een stuk ingewikkelder geworden en ook ik heb uiteindelijk toegegeven aan disco-zwem feestjes, gewoon omdat onze meiden dat graag wilden. Maar de creatieve zelfbedachte kinderfeestjes heb ik altijd het allerleukste gevonden.

meer lezen van cynthia poen ? kijk op cynthiapoen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *