Je peuter zeurt niet, je peuter is zen…

mindfulness

Peuters doen aan mindfulness, helemaal zonder cursus!

Is het je wel eens op gevallen hoe ZEN een peuter is? Hoe een alleen maar leeft in het NU en het moment? Een peuter is gewoon enorm goed in mindfulness

Oververmoeide  grote mensen hebben vaak baat bij een cursus om te leren in het hier en nu te blijven.
In het hier en nu blijven betekent niet meer en niet minder dat je je bezig houdt met wat er NU om je heen gebeurt en niet met wat je nog moet doen en daarnet al hebt gedaan. En vooral niet met wat je nog zou moeten doen..

Wij gaan op mindfulness cursus

Terwijl wij moeders met moeite leren op onze cursus mindfulness om in het Nu te blijven, niet vooruit te lopen op de zaken en niet terug te denken aan hoe het allemaal ging vandaag, doet je peuter de hele dag niets anders.
Wedden dat jij dat nog nooit hebt opgemerkt ? Sterker nog, wedden dat jij je peuter af en toe een enorme zeur vindt? En dat je je wanhopig afvraagt waarom dit kind zo vervelend is??

Een voorbeeld: “als je op je loopfiets wil,” zegt de moeder “dan moet je ook op je loopfiets, de hele weg naar oma!”  De peuter knikt en stuift weg. Na 5 minuten gebeurt wat de moeder al vreesde: de peuter zet de loopfiets aan de kant en gaat al huppelend verder. “je fiets!!!”, roept de moeder. En “wat heb ik nu gezegd !. Het is ook altijd hetzelfde met jou!”

De peuter kijkt haar niet begrijpend aan. Hij heeft toch de hele weg naar oma op de loopfiets gezeten? Het was geen andere weg: niet de weg naar school, niet de weg naar de winkels. Echt de weg naar oma. En Nu is hij klaar met fietsen, Nu gaat hij lopen, de weg naar oma.

De peuter zeurt niet, de peuter doet niet moeilijk: hij hij doet aan mindfulness…

lees ook eens:mag ik even klagen over klagen

8 antwoorden
  1. Rory zegt:

    Ik denk dat kleine kinderen veel meer onbevangen in het leven staan. Niet zoveel doordenken als wij en de consequenties gewoon nog niet goed in kunnen schatten. En het soms ook gewoon niet begrijpen. Waarom moet hij doorlopen? Want wat is op tijd komen. Wat is überhaupt tijd? En ga zo maar door. Ik denk dat frustraties van een klein kind vaak als zeuren wordt gezien en ervaren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *