10 dingen waarvan je niet zou willen dat je peuter ze ziet.

zelfbeheersing

je zelfbeheersing verliezen, het gebeurt alle moeders….

Natuurlijk doe je als moeder je uiterste best om er voor te zorgen dat je kind gelukkig, veilig en gezond op groeit.. Daar ben je gewoon dag en nacht mee bezig. Maar ben je je bewust van die kleine dingetjes, die je onbewust doet, die wel eens een minder goed voorbeeld voor je peuter zouden kunnen zijn

heb jij genoeg zelfbeheersing om dit noooooit te doen?

1. Rommel op de grond gooien?

Zeg eens eerlijk: dat papiertje van de kauwgom, dat lipje van het blikje, dat plasticje om het rietje van het pakje drinken, je wil het wel in je zak stoppen en thuis keurig in de prullenbak gooien, maar op de een of andere manier is het al op de grond gevallen en oprapen…het komt er niet meer van.

2. Oversteken zonder uit te kijken

Jij hebt al lang uit je ooghoeken gezien dat er niks aan komt, en hup, je bent aan de overkant met buggy en al. ……Nooit gedaan ? Echt niet ?

3. je hand niet uitsteken als je afslaat op de fiets

Mij maak je niks wijs, ik deed het zelf ook nooit. Maar stom is het wel. Als je kind gaat fietsen moet het niet beter weten dan dat je je hand uitsteekt als je de bocht neemt.

4. Een leugen vertellen.

Liegen doe je nooit zeg je?? En wat zei je vorige week tegen je moeder aan de telefoon: “sorry geen tijd??” Terwijl je best tijd had, maar geen zin…Denk je nu echt dat je peuter dat niet doorhad??

5. Gemeen of onbeleefd zijn

Nee, ook niet tegen die verschrikkelijke mevrouw die zo enorm voordringt bij de kassa! Je geeft er een signaal mee af, dat je onder sommige omstandigheden dus wel onbeleefd mag zijn. Niet doen, hou je in, zelfbeheersing, weet je wel, ze leren het heus vroeg genoeg…..

Wat je ook niet wil dat je peuter ziet…

6. Je tong uit steken

Je kan het even allemaal zo zat zijn, dat je eens even je tong uitsteekt, een lange neus maakt, dat gevoel ken je toch wel?

7. Dank u wel en alstublieft achterwege laten

Als je kind iets krijgt in een winkel zeg jij: “en wat zeg je dan?” “Dank u wel”, zegt je kind braaf. Hoe vaak zeg jij eigenlijk dank u wel in een winkel?

8. Je zelfbeheersing verliezen

Wij moeders zijn natuurlijk ook maar mensen, maar eerlijk gezegd, je zelfbeheersing verliezen waar je kind bij is, ik vind het een no-go. En ik kan het weten: ik heb het een keer gedaan..

9. Jezelf naar beneden halen

Natuurlijk heb je wel wat op je eigen uiterlijk aan te merken, maar dat hoeft je kind niet te weten. Want als jij voor de spiegel staat te piepen .”Ooooo, mijn benen, buik, armen, weet ik veel” dan leer je je kind dat uiterlijk iets is waar van alles aan kan mankeren. Wil je niet….

10 Gebruik nooit geweld

Deze hoef ik natuurlijk niet uit te leggen, als je je zelfbeheersing zo kwijt bent dat je geweld gebruikt, zoek hulp!

lees ook: Bestaat het woord NEE niet meer?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *