de drukke agenda van een peuter

agenda peuter

wist jij dat er een peuter agenda bestaat? Ja echt waar! Je peuter heeft namelijk een heel druk leven…..

Een peuter heeft het maar druk in zijn/haar leven. Kijk eens wat een was lijst aan opdrachten jouw kind elke dag moet uitvoeren om te zorgen dat de zaken goed blijven lopen.
Het is geen geringe taak. En het valt te prijzen in je peuter dat hij zich met grote volharding en toewijding inzet, bijna altijd met een goed humeur!

1.Hij zorgt ervoor dat iedereen op tijd wakker is. Ruim op tijd. En – veel beter nog – hij zorgt ervoor dat ze wakker blijven.

2. Zindelijk worden? Het is leuk, het levert heel veel aandacht op. Maar laten we eerlijk blijven: een pamper is wel zo makkelijk. Dus zo af en toe om mama een goed gevoel te geven gaan we 10 minuten potje-zitten doen. Hij maakt daar gewoon even ruimte voor in zijn peuter agenda. Iedereen weer blij!

3. Ouders kun je makkelijk uitputten met het doen van een spelletje…Je peuter houdt het 100 keer vol, de ouder misschien 10 keer. Maar daarna slapen die ouders heerlijk, dat verzeker ik je!

4 Eten niet lekker? Wedden dat de kat het lust ?Die kat is er trouwens voor jou .Niet andersom, wat het beest ook schijnt te denken. Een peuter is over het algemeen behoorlijk wat t ijd kwijt aan de kat manieren leren….

Er zijn nog veel meer punten op de peuter agenda


5 De ultieme oplossing om duidelijk te maken dat je geen spinazie lust is het spul n je haar wrijven of uitspugen. Soms moet je redelijk harde maatregelen nemen om je ouders iets aan hun verstand te brengen. Het is vervelend, maar soms kan het niet anders.

6. Help je moeder: leer haar af dat een huis schoon moet zijn. Heus de mogelijkheden er een flinke puinzooi van te maken zijn legio. En ze zijn zoveel leuker dan stofzuigen en dweilen, in ieder geval in de peuter agenda!

7. Ouders horen te telefoneren als jij slaapt.Zo niet: verstoor dan het telefoongesprek

8. Buggy’s zijn voor watjes. Misschien vind je moeder het handig om de boodschappen in te vervoeren, laat haar of nog beter : help haar duwen

9 Je moeder denkt dat ze een pamper verschoont omdat dat hygienisch is. Leer haar dat het een leuk spel is, met enorm veel variaties

10.Brabbelen is heerlijk! Als mensen je niet verstaan is dat verder hun probleem.
en als ze ook gaan brabbelen beloon ze dan door te doen of je ze verstaat

11 Alles in huis is van jou, het is belangrijk dat je je eigendommen met regelmaat cotroleert, aanraakt, ergens anders opbergt , verscheurt………..

meer lezen over peuters? Lees dan eens: Je peuter: twee jaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *