bellen blazen

Bellen blazen!

Er zijn een heleboel eenvoudige spelletjes te verzinnen en te vinden die je kind uitdagen om te bewegen. Leuk om te doen, voor jou en voor je kind. Zo leuk om te doen dat ze echt niet naar een tablet of een  tv omkijken.
We hebben een hele boel variaties op bellen blazen, die uitnodigen om te bewegen!

Prik de bel!

Geschikt voor: 17 maanden ( maar je mag best ouder of jonger zijn )

Ontwikkelt de: grove motoriek, oog hand coördinatie:

Wat heb je nodig een flesje bellenblaas

Wat moet je doen:

Als je geen perfecte huisvrouw bent en je zit er niet mee dat je keukenvloer een beetje nat en vies wordt, dan kan je dit spelletje bellen blazen prima binnen spelen. En dat is handig als het langdurig nat en koud is buiten. Maar eerlijk is eerlijk: dit is het leukst om buiten te doen. Want wat is nou mooier dan die mooie grote bellen door de lucht te zien zweven…??

Hoe moet je het doen

Blaas langzaam een paar  grote bellen en laat je kind zien hoe ze´m kunnen laten ploppen. Misschien vinden ze het eerst een beetje eng. maar geloof me: al snel vinden  ze het helemaal geweldig. En dan laat je je dreumes lekker achter de bellen aanrennen om ze door te prikken. Dat moet natuurlijk wel  voor ze uit elkaar spatten. Dus het is een kwestie van hollen en snel zijn ( ja kom op he, ze moeten natuurlijk wel bewegen!)

Begin met heel voorzichtig met bellen blazen, zeker als je kind nog niet zo stabiel loopt. Maar als je kind al kan rennen en dat nog leuk vindt ook, blaas je de bellen natuurlijk steeds harder en steeds hoger. Laten ze maar lekker springen.Wat helemaal spannend is, is een lange slinger van hele kleine belletjes blazen!

Ben je toch een beetje bang van valpartijen? speel dit spel dan ergens op een grasveldje. Komen er andere peuters kijken? Dat is extra leuk! Laat die fijn meespelen!

En dan hier nog even een geheime truc: maak je hand nat en vang een zeepbel op je vinger. Pas op, die blijft maar even staan, maar met een beetje geluk net lang genoeg om te zorgen dat je dreumes hem door kan prikken ! Succes verzekerd

lees ook: activiteiten

bellen blazen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *