Een bellenberg aan de keukentafel

bellen blazen

Over bellen blazen..

Doen met je kleuter: Maak een bellenberg aan de keukentafel Een heel simpele activiteit om met je kind te doen: alle spullen heb je al in huis. En: succes verzekerd !

Wat heb je nodig

  • Een metalen bakje van minstens 2 cm diep
  • een rietje
  • afwasmiddel
  • Water

Wat moet je doen voor bellen blazen

Vul het bakje met zeepwater. Laat je  kind met het rietje in het water blazen en kijk hoe er zich bellen gaan vormen. Voor een nog mooier effect giet je een klein beetje voedingskleurstof in het water.
Leg je kind wel uit dat hij moet BLAZEN en niet moet zuigen!

bellen blazen

Regenwolken met druppels

Knutselen is en blijft gewoon een heerlijke activiteit . Deze wolk met druppels heb je eigenlijk heel snel gemaakt En dat is mooi want je kleuter vind het heerlijk om activiteiten met je te ondernemen, maar echt veel geduld heeft-ie nog niet….

Teken een wolk als je kleuter al een jaar of 4 is kan hij /zij dat best zelf smeer de wolk in met lijm en strooi er watten of watten bolletjes overheen!

Alle druppels knippen, of prikken is misschien wel veel werk, dan is het vast wel fijn als mama even meehelpt. Bij het rijgen is het verstandig om onder elke druppel even een knoopje te maken. Of om de druppels als ze op de goede plek zitten even een drupje lijm te geven ( op het touwtje, maar dat had je wel begrepen) anders vallen die druppels wel heel snel naar benden… regendruppels en bellen blazen: spelen met water is altijd leuk

bellen blazen
veel plezier!

lees ook:  Kleuterspelletjes: krijt cirkels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *