25 Zaken die elke ouder van een peuter herkent

Drie jarige peuter

25 zaken die elke ouder van een peuter herkent

1 Het is zwaar.

En dat bedoelen we letterlijk: door al dat optillen va je peuter, krijg je armen waar een bodybuilder jaloers op kan zijn.

2 Achterbank wordt een ander woord voor: puinhoop. 

Ja, we bedoelen: emmers koekkruimels, papiertjes, klokhuizen, schillen en half opgegeten Danoontjes.
Ontken het maar niet.

3 Over smaak valt zeer zeker te twisten

Op maandag is je peuter dol op banaan. Op dinsdag kijkt ze je verwijtend aan: “hoe kom je op het idee dat IK banaan eet???” Ik vind een banaan dus Echt Niet Lekkerrrr…

4 Te gekke beweringen 

Nu je kind kan praten, kletst het de hele wereld aan elkaar. Dat kan leiden tot de meest vreemdsoortige observaties.

5 Boodschappen doen wordt een nachtmerrie 

Je hebt nooit geweten hoeveel pakken er van schappen kunnen vallen totdat je peuter je gaat helpen bij het boodschappen doen.

6 De vreselijke cadeau’s waar je zo blij mee bent 

Had je ooit kunnen dromen dat je helemaal blij wordt van stapels vingerverf-tekeningen en stenen met de tekst: je bent een kei van een vader/moeder??

7 Luiers

Luiers zijn gewoon oorlogsgebied. Hoe is het mogelijk dat zo’n lieve, kleine, schattige peuter zo kan stinken??

8 Potje 

En niemand die je vertelt dat ze op het potje net zo erg stinken!!

9 De tijd van slaapjes doen is voorbij 

Een zichzelf respecterende peuter slaapt overdag bijna niet meer. Jij dus ook niet,terwijl je het gevoel hebt dat je ze nu beter kan gebruiken dan ooit.

10 Je hoeft niks meer te raden 

Is het een voordeel of een nadeel? Je peuter kan zich prima verstaanbaar maken:je hoeft niets meer te raden. Ze kan je dus ook heel precies uitleggen wat ze wil. En wat ze niet wil….

11 Alles is onvoorspelbaar. 

Het humeur van je peuter is veranderlijker dan het weer in Nederland.

12 Vermoeidheid 

Tijdens je zwangerschap dacht je: het wordt wel beter als de baby er is, toen de baby er was dacht je: het wordt wel beter als ze de hele nacht doorslaapt. Nu begin je te beseffen dat ouderschap een ander woord is voor : niet slapen.

13 Uitdagen 

Waar, wanneer en hoe, komt het dat je lieve stralende honnepon van een dreumes een peuter werd die je met vlammende ogen woedend toespreekt en die gewoon NIET doet wat je – zo beleefd – vraagt??

14 Ze kunnen lopen

Dat betekent dus dat ze je overal in huis kunnen vinden…

15 Bedtijdroutine 

Alle goede-raad gevers, praten over “bedtijdroutine”.Waar om zijn ze niet eerlijk en zeggen ze waar het op staat? Een 2 uur durende veldslag om uk in bed en stil te krijgen.

16 Terug naar je jeugd 

Sssst, jij mag nu ook van een duin af rollen, in plassen stampen en bladeren omhoog schoppen, en meer van die dingen die grote mensen niet horen te doen, maar die zo leuk zijn!!

17 Stemgeluid 

Nooit geweten dat een kind een geluid kan produceren waar menig heks jaloers op kan zijn??
Nu weet je het wel!

18 Het charme-offensief 

Niemand zal je geloven als je je hart uitstort over je onmogelijke kind. Waar anderen bijzijn zijn ze de aller. Aller, aller schattigste kinderen van de hele wereld………….

19 De tekenfilms 

Er komt een moment dat je gillend gek wordt van al die tekenfims en het Sesamstraat gebeuren. Maar Sex in the City of Game of Thrones kijken met je kind over de vloer?? Het werkt gewoon niet.

20 Terugvallen

En net als je denkt dat je het helemaal voor me kaar hebt: kind zindelijk, bordjes worden leeggegeten en er wordt zonder morsen uit een bekertje gedronken….dan HUP BOEM gaat het ineens weer allemaal mis… Zo blijf je wel flexibel, dat wel.

21 Terug naar 1 tas 

Is het je al opgevallen dat, nu je kind een peuter is, je niet meer 7 tassen met luiers, flessenvoeding, spuugdoekjes, extra verschoning enzovoort enzovoort, hoeft mee te slepen?
Je kan het weer met een tas af, nou ja: wel een grote…. Want het kan nog steeds misgaan…

22 De driftbuitjes

We bedoelen nu: kreisend en trappelend op de grond liggen. Bij voorkeur op straat, met supermarkt als goede tweede… Als het maar een publieke ruimte is!

23 De herhaling 

Betrap je je zelf er al op dat je per dag een aantal keren denkt: “dat had ik toch net schoongemaakt??” Dat klopt dus, je had het al schoongemaakt.

24 Opmerkingen maken 

Je observaties van je peuter zijn natuurlijk schattig. Maar dat ze ze luid en duidelijk en voor OVERAL moeten maken, is toch minder. Met het schaamrood op de kaken voer je ze af als ze enthousiast roepen: “die mijnheer krijgt een babietje !!!”

25 Ze kunnen stoken..

Heb je al gemerkt dat jij en je partner op dit moment nog maar over een ding ruzie maken? Juist. De opvoeding.
Niet doen. Ga lekker samen uit eten. Want dat is gewoon leuk. EN rustig.

lees ook: 11 redenen waarom je zo ontzettend moe van een peuter kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *