De ontwikkeling van je dreumes van 20 maanden

De ontwikkeling van je dreumes van 20 maanden het is  tijd om tanden te gaan poetsen. Is je dreumes agressief? dat is een fase ! De speen en het flesje zijn oude gewooontes, daar kan je nu mee breken.

ontwikkeling dreumes 20 maanden

Wat kan een dreumes van 20 maanden?

het is ongelooflijk wat een kind van 20 maanden al allemaal kan! Dat vind je kind zelf ook. Het selluf doehoen, vliegt je om de oren. Goed nieuws is ook dat je kind steeds beter zijn plas en poep op kan houden!

Emotionele ontwikkeling van je dreumes: hulp in de huishouding

Je kleintje vind het heerlijk om je te helpen. Ikke doen. Zelluf doen, het ligt hem voortdurend op de lippen. Maak er gebruik van en laat hem helpen met simpele klusjes in het huishouden. Als je er even over nadenkt, vind je er een heleboel! De lepeltjes in de afwasmachine zetten, de servetjes op tafel leggen, de oude kranten opstapelen… Meehelpen is fantastisch voor je dreumes, nu voelt hij zich heel belangrijk, een meewerkend lid van het gezin! Een dreumes van deze leeftijd maakt nog geen onderscheid tussen werken en spelen. Ze vinden het gewoon fijn om “te doen”. Moedig dat vooral aan en vertel hem wat een geweldige hulp hij is (ook als je het daarna zelf nog een keer moet doen).

ontwikkeling dreumes 20 maanden

Tanden poetsen

Iedereen zal je vertellen hoe belangrijk tandenpoetsen is, soms heb je het gevoel dat je die goede raad krijgt van mensen die nog nooit een bijna 2-jarige hebben geholpen met tandenpoetsen. Hier wat tips om het tanden poetsen makkelijker te maken. Een speciale tandenborstel voor kleine kinderen is in ieder geval heel belangrijk. 

  • De aapjes methode. Aapjes doen alles na, dreumessen ook, dus…poets fijn je eigen tanden terwijl hij aan het tanden poetsen is
  • Lekker samen spugen. Laat zien hoe je wat water in je mond neemt en hoe je het weer uitspuwt, een dreumes vind dat een prachtig spelletje !
  • Laat hem op een opstapje staan, zodat hij zichzelf in de spiegel kan zien poetsen, leuk en erg handig
  • Gebruik kleine zachte borstels!
  • Tandpasta met fluoride hoef je pas te gebruiken bij 2-jarigen. Op dit moment zal je kind nog een gedeelte van de tandpasta inslikken, gebruik bij voorkeur baby tandpasta.
  •  En soms helpt een liedje

Wat gebeurt er verder in de ontwikkeling van je dreumes van 20 maanden?

Omgaan met agressie

Slaan, krabben, bijten, het is heel gewoon dreumes gedrag. Maar dat troost jou als ouder niet als je dreumes z’n vriendjes (of jou) begint te terorriseren. Een gebrek aan taalvaardigheden, een enorme wens om onafhankelijk te worden en een nog niet goed ontwikkelde wens om het leven onder controle te houden, is wat dit gedrag veroorzaakt. Maar dat betekent allemaal nog niet dat jij het ook leuk vindt. Als je kind ouder wordt, wordt het beter, maar wat kun je nu doen als ouder?

Hoe gewoon en begrijpelijk het ook mag zijn, het is niet goed en het is je taak als ouder je kind te leren dat hij anderen geen pijn mag doen. Op het moment dat hij begint te duwen, bijten of slaan, haal je hem weg uit zijn omgeving. Vriendelijk, maar duidelijk. En je vertelt hem dat het niet okee is om andere kindjes te slaan. Bereidt jezelf er op voor dat je dit nog heel vaak zult moeten doen….

ontwikkeling dreumes 20 maanden

Oude gewoonte

Speen en flesje. Heel wat kinderen gebruiken nog een speen en een flesje tegen de tijd dat ze 2 zijn. Als dat zo af en toe is, als ze moe zijn, vlak voor het slapen, is dat geen enkel probleem. Maar als ze vaker niet dan wel hun speen in hun mond hebben, wordt het misschien tijd iets aan deze gewoonte te doen. Speen: probeer de tijd dat er op een speen gesabbeld mag worden terug te brengen tot slaaptijden, en prijs je kind als het zonder door de rest van de dag komt.

Lees verder de ontwikkeling van je dreumes maand 21

meer info 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je dreumes van maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *