Over spenen en prijzen gesproken

speen

Waarom is een speen zo duur ??

Ik snap er niks van, riep een moeder laatst.
Laatst wilde ik voor mijn dochtertje even een speentje halen, dus ik naar de drogist.  Laat ik een maatje groter nemen, dacht ik…kan best.. Ik zie hele leuke, twee tegelijk verpakt maar wel vrolijk €7,99 ( zeg dan toch gewoon 8 euro maar dat terzijde) , toch best een bedragje.
Zie ik daarnaast EXACT dezelfde spenen, maar dan met een ander plaatje ( weet die baby veel ) voor €5,99.
Dieven zijn het !

Een andere moeder had zich al eerder in het verschijnsel spenen en prijzen verdiept. En zij had het volgende ontdekt:

Ik heb spenen die je in twee varianten kan kopen Een slappe voor de eersre periode ( ik denk dat ze daar mee bedoelen rond een jaar of zo ) en een sterke voor de tweede periode. Dus na een jaar. Die slappe vind je in dure verpakkingen: 0-3 maanden, 3-6 maanden en 6 tot 12 maanden. Exact dezelfde  voor exact dezelfde prijs! Maar steeds voor een andere periode? Geld uit de zak klopperij!
Deze loedermoeder doet al 17 maanden met de speen voor 0-3 maanden.
Gelijk heeft deze loedermoeder! Speentjes voor verschillende periodes is een heel recente uitvinding. In mijn tijd ( en zo lang geleden is die niet ) kon je kiezen uit verschillende merken en hadden we van periodes nog nooit gehoord.

Europese regelgeving voor  de speen !

Hoewel ik erg dol op koopjes ben, raad ik je wel aan om  Europese spenen voor je kleintje te kopen. Europese spenen moeten namelijk aan hoge veiligheids eisen voldoen. En dat weet je van een speen uit Verwegistan dus nooit zeker!
Verder moet je de speen wel vervangen als die kapot is !

En rond een jaar moet je toch proberen met het spenen te stoppen: dan wordt het schadelijk voor de taal en spraakontwikkeling , aldus een artikel in de Volkskrant wat mij wel logisch in de oren klinkt. Maar ja…deze loedermoeder liet haar kind rustig duimzuigen tot haar 6de….

lees ook : wat kan mijn baby van week tot week?

3 antwoorden
 1. Huppeltje zegt:

  Hier ook een loedermoeder ??‍♀️
  Puber 1 tot 2,5jr een speen maar kletst de oren van je kop en puber 2 denk zelfs tot 4,5jr een speen gehad. Ook niks mis met haar spraak…

  Maar nu was ik wel van plan om hem eerder af te bouwen ? maar mocht dat niet lukken dan toch echt die van 5,99 ? ook al zijn die andere leuker! Kost allemaal al genoeg dus waarom meer betalen alleen voor zo’n plaatje!

  Beantwoorden
 2. Pallas zegt:

  Jaja, die spenen. Ik vraag me ook af waar het misgaat. De fabrikant geeft duidelijk aan dat er maar twee varianten zijn, maar in de winkel hangen vier verpakkingen. Wie is daar verantwoordelijk voor?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *