Hoe stimuleer ik mijn kind zijn tanden beter te poetsen?

elektrische tandenborstel

Is het handig een elektrische tandenborstel te gebruiken?

Er komt een bepaalde leeftijd wanneer een kind zelf zijn of haar tanden mag gaan poetsen. Dit is een behoorlijke mijlpaal. Dit moet dan ook twee keer per dag gebeuren, zodat het melkgebit of het wisselgebit ijzersterk blijft. Een kind leert door een simpele taak als tandenpoetsen wat zelfstandigheid is. Zelfstandig zijn hoeft alleen niet te betekenen dat je als ouder niet een vorm van sturing mag gebruiken.

De grote vraag die veel ouders zich af zullen vragen: ‘’Hoe stimuleer ik mijn kind zijn tanden beter te poetsen?’’

Kinderen poetsen graag met hun favoriete helden

Eigenlijk is het zo dat een kind alle vertrouwen heeft in een kleine kring van mensen. Denk hierbij aan het gezin en de opa en oma. Bij deze mensen horen ook de favoriete tekenfilmfiguren en animatiefiguren.

Tekenfilmfiguren en animatiefiguren zijn nogal geliefd bij kinderen. Dit is natuurlijk niet zo gek, want kinderen hebben iets om in te geloven. Vroeger deed jij het waarschijnlijk. Met je vriendjes en/of vriendinnetjes kiezen wie jij mocht zijn in de film.

Laat het nou net zo zijn dat Oral-B je kind de keuze biedt uit een elektrische kindertandenborstel van Disney en Marvel. Je kind zal er dus volle vertrouwen in hebben dat de afloop van een poetsbeurt ook goed komt, net als in de meeste kinderfilms. Een elektrische tandenborstel voor je kind maakt het poetsen net wat draaglijker.

Fluoride voor de ultieme bescherming

Een peutertandpasta of kindertandpasta met fluoride is niet alleen belangrijk voor het gebit van een kind. Hij is vaak ook aantrekkelijk qua smaak en verpakking. Houdt je kind van bubblegum? Kies dan voor een kindertandpasta met die zoetige smaak. Verplaats jezelf in je kind wanneer je een tandpasta koopt. Des te meer plezier je kind gaat krijgen met het tandenpoetsen.

Elektrische tandenborstel kind met timer

Kinderen zijn snel getriggerd om overal een spel van te maken. Als je kind van een uitdaging houdt en graag wil winnen, dan is het poetsen met een timer een goede oplossing.

Timers zitten onder andere verwerkt in elektrische kindertandenborstels. Denk hierbij aan de Oral-B Stages Power kindertandenborstels van Oral-B. Deze kunnen verbonden worden met de Disney Magic Timer App op een smartphone of tablet. De Magic Timer App houdt de poetstijd bij van de elektrische tandenborstel van je kind.  

Op iedere kindertandenborstel zit ook een ingebouwde timer. De timer gaat na 2 minuten af, zodat je kind weet wanneer de poetsbeurt voorbij is. Bij de Mickey elektrische kindertandenborstel bestaat de timer zelfs uit de een leuk muziekje. Zo kan uw kind iedere keer weer uitkijken naar het favoriete deuntje. Hoe leuk is dat?  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *