Opwekken van de bevalling en het stimuleren van weeën

weeën opwekken

Weeën opwekken: kan dat? zijn daar methoden voor?

Wanneer de bevalling ( te ) lang op zich laat wachten, kan het nodig zijn de bevalling op te wekken of de weeën te stimuleren. Weeën opwekken kan op een aantal manieren

  • Strippen. De verloskundige gaat met één of twee vingers in de baarmoedermond en rekt deze met behulp van een ronddraaiende massage een beetje op. Hiermee worden de vliezen een beetje losgewoeld van de baarmoedermond en dit kan de productie van prostaglandine stimuleren.
  • Prostaglandinegel. Deze gel met het hormoon prostaglandine zorgt ervoor dat de baarmoedermond verweekt en verstrijkt en soms is dit voldoende om je lichaam aan te zetten om het verder zelf over te nemen en weeën te krijgen. Soms is het nodig om de gel een aantal keer in te brengen. Sperma heeft dezelfde werking. Dit werkt alleen als de baarmoedermond klaar is voor de bevalling, en dus rijp is. Let op: bij gebroken vliezen mag je geen geslachtsgemeenschap hebben.
  • Orgasme. Prikkelt de baarmoeder en zet aan tot de productie van oxytocine.
  • Tepelstimulatie. Door het stimuleren van de tepel wordt het lichaam aangezet om oxytocine te gaan produceren.
  • Breken van de vliezen. Het hoofdje van de baby kan na het breken van de vliezen hard tegen de baarmoedermond aandrukken, waardoor de weeën worden gestimuleerd.
  • Lopen en traplopen.

Bakerpraatje over weeën opwekken:

dit helpt dus echt niet…
ananas eten, drinken van tonic, aardbeien eten, voetreflexologie, frietjes met veel mayonaise, shoarmaschotel met knoflooksaus, pittig eten, frambozenbladthee drinken, massage onder de enkels.

  • Wonderolie. Werkt enorm op je darmen, waardoor de bevalling op gang zou kunnen komen. Er zijn echter aanwijzingen dat dit ook gevaarlijk kan zijn.

lees ook : hormonen en de bevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *