Opwekken van de bevalling en het stimuleren van weeën

weeen opwekken

Wanneer de bevalling ( te ) lang op zich laat wachten, gaan ze de bevalling opwekken of de weeën te stimuleren.

Lang niet elke baby houdt zich aan de afspraak dat ze na 42 weken ter wereld moeten komen. Die van mij bleven allebei twee weken zitten. De langste twee weken van mijn leven, dat verzeker ik je.
Ik werd er helemaal stimpel stapel gek van. En als ik eerlijk ben, ik werd toch ook wel wat angstig: de bevalling opwekken,had ik begrepen, is geen feestje. Endat was het ook niet, maar komop, welke bevalling is dat wel? 

De bevalling opwekken kan op een aantal manieren

Strippen. De verloskundige gaat met één of twee vingers in de baarmoedermond en rekt deze met behulp van een ronddraaiende massage een beetje op. Hiermee worden de vliezen een beetje losgewoeld van de baarmoedermond en dit kan de productie van prostaglandine stimuleren.

Prostaglandinegel. Deze gel met het hormoon prostaglandine zorgt ervoor dat de baarmoedermond verweekt en verstrijkt en soms is dit voldoende om je lichaam aan te zetten om het verder zelf over te nemen en weeën te krijgen. Soms is het nodig om de gel een aantal keer in te brengen. Sperma heeft dezelfde werking. Dit werkt alleen als de baarmoedermond klaar is voor de bevalling, en dus rijp is. Let op: bij gebroken vliezen mag je geen geslachtsgemeenschap hebben.

Orgasme. Prikkelt de baarmoeder en zet aan tot de productie van oxytocine.

Tepelstimulatie. Door het stimuleren van de tepel wordt het lichaam aangezet om oxytocine te gaan produceren.

Breken van de vliezen. Het hoofdje van de baby kan na het breken van de vliezen hard tegen de baarmoedermond aandrukken, waardoor de weeën worden gestimuleerd.

Lopen en traplopen.

Bakerpraatje over weeën opwekken die echt niet helpen

  • ananas eten
  • drinken van tonic
  • aardbeien eten
  • voetreflexologie
  • frietjes met veel mayonaise
  • shoarmaschotel met knoflooksaus
  • pittig eten
  • frambozenbladthee drinken
  • massage onder de enkels.
  • wonderolie.:werkt enorm op je darmen, waardoor de bevalling op gang zou kunnen komen. Er zijn echter aanwijzingen dat dit ook gevaarlijk kan zijn.

Kan ik zelf de bevalling opwekken?

Wanneer je kijkt naar de lijst van zaken die de bevalling kunnen opwekken dan zie je er een aantal die je gewoon zelf in de hand hebt. Wie houdt jou en manlief tegen om – ondanks de dikke buik – heerlijke stomene sex te hebben? Ik denk toch niemand. Misschien moet je even een drempeltje over om met die dikke buik een potje te gaan seksen, terwijl je hoofd bij de bevalling is. Maar kom op, laat manlief maar eens zijn best doen ( vind hij vast niet erg) Let op: als de vliezen gebroken zijn mag j egeen seks meer hebben! het gevaar op infectie is dan te groot !
Tepelsttimulatie helpt ook, maar daar moet je dan echt wel de tijd voor nemen je hebt ongeveer 1 kwartier tot 3 uur nodig om het hormoon oxytocine aan te maken. Dit i shet hormoon dat helpt de bevalling op gang te brengen

lees ook : hormonen en de bevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *