De 10 domste dingen die je kan zeggen tijdens de bevalling

10 domste dingen

Oke, natuurlijk, vaders zijn net zo zenuwachtig als moeders als de kleine zijn komst in deze wereld aankondigt, maar moeten ze daarom van die domme dingen zeggen??

De vraag stellen is haar beantwoorden…NEE dus. Maar dames, hier hebben we een bloemlezing, waar je toch best om kan lachen ( na een jaartje of zo ) van opmerkingen van vaders op het moment dat ze ons zouden moeten steunen. Wie weet is het handig om sommige punten even met elkaar door te nemen, voor het zover is.

een prachtige lijst van domme dingen zeggen

Ik kon geen parkeerplek vinden, dus ik ben zo terug

Zegt hij en rent gestresst weer weg…Wacht even !!! denk jij … “je bedoelt dat jij bij een ziekenhuis geen parkeerplek kan vinden?? Ik ben aan het bevallen, ik kan van voor naar achter uit mekaar scheuren en jij kan geen PARKEERPLEK vinden ??”

Oke, neem een parkeerboete maar voor lief…of kom 5 minuten later en praat niet over parkeerproblemen….

Weet je hoe ongemakkelijk dit bed is?

Deze kwam van een vader die de nacht in het ziekenhuis zou blijven, de aanstaande moeder zat vast aan slangen en tubes en monitoren….Niet echt een handige opmerking. Het is sneu maar waar: het ongemak van de aanstaande vader is geen onderwerp van gesprek.

Ooooooh, ik ben moehoe…..

Deze zouden we met eigenlijk op nr een moeten zetten. Luister lieve heren: niet slapen is vermoeiend, dat is ook zo. Maar echt eerlijk waar een stuk minder vermoeiend dan te wachten tot je baarmoedermond de grote heeft van een flinke vuist.

Ik geloof dat ik verkouden begin te worden

Echt eerlijk waar, er zijn mannen die dat zeggen, met variaties als : ik geloof dat ik griep hebt, ik denk dat ik een buikgriep heb opgelopen.. Lieve aanstaande vaders…even flink zijn. Het vaderschap vraagt veel van je , wen er vast maar aan.

Ooooh ik ben echt toe aan koffie

Heel grappige opmerking in de buurt van iemand die al 20 uur niet meer gegeten heeft….Dat neemt niet weg dat de aanstaande vader na een aantal uur bevalling ( en nog een onbekend aantal uren in zicht ) best behoefte kan hebben aan een kop koffie. Dat mag! Dat kan. Maar doe het discreet alsjeblieft.

 domme dingen zeggen ? er zijn er  meer te verzinnen!

Zullen we de wedstrijd maar aanzetten?

Geloof het of niet, maar er schijnen echt mannen te zijn die dat voorstellen. Trouw een voetbal zou ik zo zeggen…

Smile, honey!

Er zijn vaders die de bevalling fotograveren en er zijn moeders die dat leuk vinden. Toch is het verstandig hier van te voren duidelijke afspraken over te maken. De belangrijkste afspraak is, dat de moeder kan aangeven dat ze wil dat de vader ophoudt met fotograveren en al zijn aandacht aan haar geeft. De tweede afspraak : vraag nooit iemand in dit procces om te poseren. Met andere woorden: laat de foto’s niet Te belangrijk worden. Dat is echt een topper in de lijst van heel domme dingen zeggen

Denk om je ademhaling, denk om je ademhaling

 Roept de partner die ziet dat jij in de stress schiet. “Nee”, denk jij  “Denk zelf maar om je ademhaling. Ik ben alles vergeten wat ik heb geleerd. Het voelt alsof ik in 2-en scheur en ik wil GILLEN!!”
Hoe goed bedoelt ook, roepen naar ene vrouw die ligt te baren is zinloos, probeer haar blijk te vangen, praat zachtjes, doe de ademhaling voor, wie weet gaat ze mee doen.

 Zal ik mijn moeder even binnenlaten

Wat ?? Je moeder??? terwijl ik hier lig met m´n benen wijd open???Dacht het niet.
Het klinkt nu grappig, maar wie naar binnen komt en in welke volgorde de nieuwe wereldburger bewonderd mag worden, is in veel gezinnen geen vanzelfsprekendheid.
Wanneer je het gezellig wil houden, hebben jij en je partner dat goed doorgesproken

je ziet: mensen kunnen heeel domme dingen zeggen tijdens de bevalling. Weet jij er nog een paar ? Wij genieten graag mee

lees ook: wat moet er in de ziekenhuis tas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *