Warmteuitslag en andere onschuldige bultjes bij je baby

warmteuitslag

Wat meer info over warmteuitslag en andere nare maar onschuldige vlekken. De huid van je baby is enorm gevoelig en je moet haar voorzichtig behandelen, dat doe je vast wel! En daarom juist schrik je enorm van bultjes en uitslag. Dat is echt niet altijd nodig.

Warmteuitslag

Miliaria of te wel Warmteuitslag Dit zijn jeukende rode plekjes en blaasjes in je baby’s gezicht en nek en op zijn rug en borst. De plekjes ontstaan doordat de zweetklieren verstopt raken. 
Je baby heeft hier vooral last van als het ….jawel erg warm weer is. Het is onschuldig, maar het is wel naar. Je kindje kan er echt last van hebben. Zorg dat je kind zo koel mogelijk slaapt.De lichte vormen van warmtebultjes verdwijnen van zelf weer, je kan eventueel voor een verkoelende zalf of gel zorgen ( Kijk ook even op het forum voor tips) Als het niet vanzelf over gaat, is het verstandig even naar de huisarts te gaan. Misschien is er iets anders aan de hand…

miliae

Miliae: een duur woord voor verstopte talgkliertje. En dat klinkt een stuk minder ernstig.
Het is ook een volkomen onschuldige aandoening, op het gezichtje van je baby zie je kleine witte puntjes, meestal rond de neus. Het zijn verstopte talgkliertjes, die in de baarmoeder voor huidsmeer zorgden. Ze gaan vanzelf weer weg.
In tegenstelling tot warmteuitslag heeft je baby hier geen last van

babyacne en andere nare zaken

Baby acne: hoe baby’s eraan komen is een nog on ontdekt raadsel, in tegenstelling tot de echte acne verdwijnen deze puistjes binnen een paar weken. Bleef het maar zo’n feestje..

Erythema Toxicum Neonatorum, weer een heel dure naam, voor een onschuldige uitslag. Deze uitslag kan je het beste vergelijken met vlooiebeten: kleine rode vlekken. Ze kunnen overal op het lichaam zitten. Maar ook deze uitslag verdwijnt vanzelf weer…

Berg: berg zijn die witte korstjes op het hoofd van je baby. Als je kind een kaal koppie heeft, zie je die witte plakkerige schilfertjes goed zitten. Het ziet ook ook niet prettig uit, maar net als bij de rest: het kan geen kwaad

Je kunt een aantal uren voor het badje de behaarde hoofdhuid van de baby insmeren met (een watje met) babyolie. Vervolgens borstel je de schilfers zachtjes weg met een babyborstel of -kammetje, waarna je de haartjes met babyshampoo wast.

Van alle kwaaltjes en bultjes die je hier vind, is warmteuitslag het enige waar je kindje last van heeft. De rest doet geen pijn !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *