Wanneer mag je kind onder een dekbed slapen?

dekbed

Moeders vragen zich regelmatig af, wanneer ze hun kindje onder een dekbedje mogen leggen. Zelf slapen we al eeuwen onder een lekker warm donzig dekbed, zoveel fijner dan een strakke deken…Dat gunnen we kindlief ook. Dus wanneer mag er een dekbedje op het bedje

de consumentenbond over een dekbed

De consumentenbond is er helder over: geen dekbedje voor je kind twee jaar oud is. Persoonlijk ben ik nogal van het voorzichtige soort en maak ik daar dus vrolijk rond de drie jaar van. Waarom zou je ook maar enig risico lopen??

Het gevaar van een dekbedje voor baby’s en dreumessen

Een dekbedje kan te warm zijn.
een dekbed ligt los over ons heen. Als woelend en draaiend kan je baby daarin verwikkeld raken.
Je baby weet nog niet hoe hij zich weer uit het dekbed kan draaien en heeft daaar ook de kracht niet voor.
Wanneer je kind een dekbedje over zijn hoofd trekt, is het risico op wiegendood groter dan wanneer je kind gewoon met z’n koppie boven de lakens kan uitsteken….

Het aller aller veiligst is om je baby in een slaapzakje te laten slapen, dat wil zeggen een babyslaapzak met mouwen ( lange of korte ) hier in ligt je kindje warm maar het kan zichzelf nergens inwikkelen!

beetje ongezellig ?

Misschien vind je het toch een beetje een ongezellig gezicht, zo’n bedje zonder dekens. Je kan je kind onder een lakentje of dekentje leggen, maar zorg ervoor dat je dat kort opmaakt! Dat wil zeggen: stop alles (dekentje en lakentje) halverwege het bedje of de wieg strak in!! Dus nooit heel hoog! Want je wil niet dat het hoofdje van de baby bedekt kan raken!!

Om die reden leg je ook nooit een knuffel naast het hoofdje van je kind! Knuffels horen echt op de comode en waar je ze ook maar wil hebben, maar niet op bed.

kussentje

Inmiddels heb je ook begrepen waarom je een jong kind nooit een kussentje geeft..Er zijn wel winkels hoor die kussens verkopen “speciaal voor baby’s” NIET kopen dus !!

lees ook eens wat de moeders op het forum vinden van slapen onder een dekbedje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *