Waar moet je op letten als je een tandenspeeltje koopt.

tandenspeeltje

Koop jij een tandenspeeltje? 4 zaken waar je op moet letten.

Tandjes krijgen is een heel pijnlijk proces, en niet alleen voor je kindje ! Menig ouder wordt helemaal wanhopig van die huilende baby, die zo duidelijk zich niet lekker voelt en waar je zo weinig aan kan doen. En sterker nog: stel je voor dat je kind geen tanden kreeg !!

Maar goed , ondertussen zit je er maar mooi mee en zoek je van alles om je kind te helpen. Het is dan ook niet gek dat er een enorm aanbod van bijtringen en ander speelgoed is, dat de tandenpijn moet verzachten. Alleen al op Amazon zijn 700 verschillende tandenspeeltjes te koop….

Tijd voor de vraag : waar moet je op letten als je speelgoed tegen tandpijn koopt.

1.Is het speelgoed uit een stevig stuk?

Het ligt zo voor de hand , maar toch……je uk BIJT erop, dan komen er dingen los, dat wil je NIET. Dus: zorg dat bijt speeltjes altijd een stuk stevig materiaal zijn zonder leuke frustsels die ze eraf kunnen bijten en in kunnen slikken…

2. Kun je het makkelijk schoonmaken?

Ja, ook die ligt voor de hand maar je vergeet hem misschien uit het oog als je al die leuke gekke tandenspeeltjes ziet. Maar denk er om: je kindje heeft dit in z´n mondje. Het wordt reuze vies en onhygiënisch. Makkelijk schoon te maken is in dit geval een must.

3. Kijk naar de vorm van het tandenspeeltje !

Je wil graag dat je kindje het speeltje vast houdt en er zelf op bijt en knauwt om de pijn te verzachten. Dus let bij het kopen goed op: is het niet te groot voor de handjes van je kind ( is per kind verschillend ) is het niet te zwaar. EN meest belangrijk: kan je kind het in z´n mond stoppen?

4. Kijk naar het materiaal

Het materiaal is misschien wel het allerbelangrijkst, want je koopt dit speelgoed om de pijn van het tanden krijgen te verlichten.

Op een te glad speelgoedje heeft je kindje geen grip, materiaal met een beetje weerstand is beter ( rubber bijvoorbeeld ) En let ook goed op zaken als verf en ander materiaal dat los kan komen doordat je kind er op kwijlt !

lees ook: je baby en de koortslip

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *