Liefde voor de draagzak

draagzak

De draagzak voor het kleine grut, als iets ontwikkeld en steeds hipper en handiger is geworden in de loop der jaren dan geld dat zeker daarvoor.

Om me heen zie ik jonge moeders met prachtige babydragers, draagdoeken, soms peuterdragers en meteen ook heel veel verschillende soorten. In de meest uitzonderlijke kleuren en dessins, met en zonder dakjes, wat een diversiteit.

fietsen met de draagzak

Toen fietsen nog te pijnlijk was

Toen ik 27 jaar geleden bevallen was van onze oudste was een babydraagzak nog bijzonder en hip. Wij hadden een donkerblauwe met stipjes aangeschaft, veel keus was er gewoon niet. En ik was dol op dat ding. Net bevallen was ik vooral razend druk met voeden, boertjes, slaapjes en luiers verschonen. Tijd vinden voor iets anders kon ik in het begin maar moeilijk. Een eind wandelen was nog te pijnlijk en een rijbewijs had ik nog niet. Maar lekker naar buiten om een boodschap te doen stond wel hoog op mijn wensenlijstje. Even dat huis uit en lekker de buitenlucht in. Dus met onze krummel heerlijk beschut dicht tegen mijn warme buik aan zat ik op het puntje van mijn zadel richting de plaatselijke super. Echt op het zadel zitten was een hele tijd onmogelijk en menig pas bevallen moeder zal direct begrijpen wat ik bedoel.

Afkeurende blikken

De meewarige blikken en hoofdschudders bij het zien van dat kleintje in die draagzak waren ontelbaar. Het werd volledig afgekeurd. En ik werd er ook echt vaak door volslagen onbekenden op aangesproken, hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat wurm in die zak op mijn buik te hangen. Lekker ongemakkelijk als je hoofd al omloopt van hormonen en nieuwe mama-zorgen. Maar ondanks al het gedoe bleef ik hem enthousiast gebruiken. Als ze krampjes had of even niet lekker was vond ze het heerlijk om heel dicht bij haar moeder te zijn. En deze jonge moeder had ondertussen mooi haar handen vrij voor andere dingen. Voor mij was het een geniale uitvinding.

Misschien geniet ik er daarom extra van als ik al die moeders zie lopen of fietsen met een scala aan verschillende babydragers. Want dat kleintje lekker dicht tegen je lijf aan dragen, dat is fantastisch.

meer lezen van cynthia poen ? kijk op cynthiapoen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *