Beweeg de baby.

baby bewegen

Beweeg de baby we leggen uit hoe en waarom!

We krijgen het aan alle kanten te horen: onze kinderen worden te dik. Ze eten teveel en ze bewegen te weinig. Gelukkig zijn er een heleboel leuk en bijna vanzelfsprekende manieren waardoor jij kan zorgen dat je baby voldoende aan gymnastiek doet.

Goed voor de baby en goed voor jou, want van zo’n tevreden kraaiende baby word je als moeder helemaal blij!

 Beweeg de baby : 8 tips

  • Draag je baby steeds op een andere manieren: over de schouder, op de heup, met z’n rug tegen jouw buik en wat je verder maar kan verzinnen. Voor iedere andere houding gebruikt je kindje verschillende spieren. En voor jou is het ook goed: zo overbelast je niet een specifiek lichaamsdeel
  • Maak gebruik van het verschonen. Je baby vindt het heerlijk om met z’n beentjes te trappelen als hij geen luier aanheeft. Laat hem even lekker trappelen !!
  • Een opgerolde handdoek onder de borstkas helpt je baby om zijn hoofd leren optillen, dat kan je zo af en toe eens uitproberen, er zijn ook kindje die dat niet fijn vinden
  • Als je baby niet graag op zijn buik ligt, ga dan lekker met hem kletsen en spelen, dan houdt hij het vast langer vol!
  • Je ziet heel vaak hoe je kindje naar zijn handjes en voetjes kijkt, terwijl hij die heen en weer zwaait. Doe hem eens een armbandje (of een enkelbandje) met een belletje om, of bindt wat lintjes om een polsje. Wedden dat je kind gefascineerd raakt en nog veel harder gaat trappelen??
  • Je doet het automatisch, maar doe het nog maar wat langer: Fietsen, fietsen, fietsen met de beentjes! Heerlijk toch die zachte mollige beentjes! Persoonlijk eindigde die “fietstochtjes ” bij mij altijd in een snel hapje lekker baby-been en een dikke kus op de babybuik!
  • Hang een mobiel boven de box, die nodigt uit om de bewegingen te volgen.
  • Leg een kleurrijk voorwerp naast je baby en verwissel het regelmatig van links naar rechts zodat je baby afwisselend op z’n linker en rechterzij ligt.

lees ook: wat is een overprikkelde baby

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *