Baby aankleden

baby aankleden

Je baby aankleden, in het begin voel je je zo onhandig….

Het aan- en uitkleden van een pasgeborene kan de eerste paar keer wat onwennig zijn. De baby is nog zo teer. Je bent echt bang dat je wat breekt. Dat valt wel mee hoor, je baby is taaier dan je denkt!

Maar…ik kan me goed voorstellen dat je de eerste keren erg zenuwachtig wordt, zeker als je het helemaal alleen moet doen!

Mocht je nu heel onzeker zijn, vraag dan een meer ervaren moeder je even te helpen. Echt dat vind ze helemaal niet naar! ( welke moeder kan een pasgeboren baby weerstaan? )

Nog even een tip: controleer je babykleding op koortjes, knoopjes en lintjes. Lintjes en koordjes: liever niet, je kan niet weten waar ze zich omheen draaien. Knoopjes mogen nergens in prikken!

Welke kleertjes kies je

Ga er bij de keuze van kleertjes vanuit dat ze in de eerste plaats praktisch moeten zijn. Het handigst zijn kleertjes die u de baby aan kunt trekken terwijl hij ligt. Rompertjes -hemdbroekjes met drukknoopjes in het kruis- zijn erg handig omdat je ze alleen van onderen los hoeft te maken als je de baby wilt verschonen.
Oke, behalve als alles onder zit…maar dan helpt niks…

Je zal merken dat je er al snel enorm handig in wordt! Een-twee-drie En…weer een kind in schone kleren. Die handigheid zal je goed van pas komen, als baby-lief strakjes niet meer zo lief blijft liggen en begint te draaien en over al bij wil…dan wordt baby aankleden pas echt top sport!

Tips bij het baby aankleden

– Trek de baby kleren aan die van voren of van achteren sluiten; het is bij heel kleine baby’s lastig om iets over het hoofdje aan te trekken en ze vinden dat ook niet prettig.

– Controleer of de babykleertjes van natuurlijk materiaal zijn en niet te strak zitten.

– Was alle nieuwe babykleertjes voordat je ze de baby aantrekt. Gebruik hierbij in verband met mogelijke allergische reacties geen wasverzachter.

lees ook: 4 tips om je peuter aan te kleden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *