Ruinerwold-klusjesman Josef B. voor de rechter: waarvan wordt hij verdacht?

nieuws

Aanstaande maandag begint de strafzaak tegen de klusjesman ( zo wordt hij genoemd), van Ruinerwold.

De klusjeman heet Josef B en in Oostenrijker. In de rechtszaak zal hij met de rechters de inhoud van zijn dossier bespreken en hoort hij de strafeis, vanzelfsprekend zal Josef B zich verdedigen.

De zaak Ruinerwold kwam ruim 2 jaar geleden op 14 oktober 2019  aan het rollen toen Israël, het middelste kind om hulp vroeg voor zijn jongere broers en zussen. Wanneer de agenten polshoogte komen nemen ontdekken zij een gezin met 5 kinderen die in een boerderij verblijven in een ruimte die af te sluiten is. Men vraagt zich af of de kinderen daar worden opgesloten.

Ook komt aan het licht dat de 6 kinderen niet staan ingeschreven

Men denkt dat het gezin sinds 2010 op het terrein wonen. 

Volgens de oudste kinderen die inmiddels het huis uit zijn, is er nooit een normale situatie in het gezin geweest. Zij verwijten hun vader dat hij hun lichamelijk en geestelijk heeft mishandelt. De jongste 5 kinderen herkennen zich hier niet in. Alhoewel een van de vijf in een later stadium aangifte doet van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

wie is die klusjesman

Josef B. die nu terecht staat was de officiële huurder van de boerderij, daarnaast hielp hij het gezin op vele manieren: hij deed boodschappen, hij deed klusjes aan het huis. Vandaar zijn bijnaam: klusjesman. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling.

In afwachting van zijn proces is Josef B op vrije voeten. Hij ontkent dat hij dingen gedaan heeft die niet door de beugel konden. Volgens zijn zeggen waren de kinderen vrij de boerderij te verlaten als ze daar zin in hadden. “Ik heb niemand van zijn vrijheid beroofd”, zei hij tijdens de eerste zitting begin 2020

Dat alleen Josef B wordt vervolgd en de vader vader Gerrit Jan van D. niet heeft er mee te maken dat de vader van de kinderen in 2016 een herseninfarct heeft gekregen. Hij zit nu in een zorg instelling waar hij gedwongen is opgenomen

Bron RTL 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *