Kinder Surprise-eieren ook in Nederland uit voorzorg uit schappen gehaald

Fabrikant Ferrero heeft de kindersurprise eieren ook in Nederland uit de winkels gehaald.

Waarschijnlijk zijn twee Nederlandse kinderen besmet met de salmonella bacterie. NVWA ( Nederlandse Voedsel en Waren  Autoriteit ) waarschuwt consumenten om de Ferrero-producten die afkomstig zijn uit een fabriek in het Belgische Aarlen, niet langer te eten.  De NVWA controleert de Nederlandse waren en  de Belgische instantie voor voedselveiligheid FAVV doet dat in België.
Ferrero haalt vrijwillig de Kinder surprises en andere chocolade terug, de overheid heeft haar  daar niet toe gedwongen.

.Naast om Kinder Surprise zijn ook de Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, een adventkalender en Mix Peluche mogelijk besmet. Per product heeft de fabrikant de houdbaarheidsdata gepubliceerd die op de betreffende partijen staan.

als je kindersurprise in huis hebt

Mensen die  een of meer van deze producten is huis hebben, wordt aangeraden ze niet meer te eten. Om hun geld terug te krijgen kunnen ze contact opnemenmet de klantenservice van Ferrero.”We werken samen met winkeliers om ervoor te zorgen dat deze producten niet langer te koop zijn en dat ze worden teruggehaald”, aldus Ferrero. “Wij nemen voedselveiligheid uiterst serieus en betreuren deze zaak.”

Ferrero geeft aan nog geen alarmerende signalen uit Nederland te hebben gekregen. Van mensen die ziek zijn geworden nadat ze Ferrero-chocola hebben gegeten bijvoorbeeld. Ook is de bacterie volgens Ferrero niet aangetroffen in de producten. “Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft”, laat Ferrero in een persbericht weten.

In Groot Brittannië zijn mogelijk 63 mensen ziek geworden van de chocola.

Onderzoek zal moeten uitwijzen waar de salmonella bacterie precies vandaan komt. Salmonella in cacao komt erg weinig voor, het is in principe wel mogelijk ( vogels kunnen poepen op de cacao bonen), maar dit proces heeft men goed in de hand. De bacterie kan ook zitten in de melk of het melkpoeder waarmee de bonen worden verwerk tot lekkere chocola en kindersurprise

Bron :

https://nos.nl/index.php/artikel/2424083-ferrero-roept-kinderchocolade-terug-na-salmonellabesmettingen

en https://www.nu.nl/binnenland/6193565/kinder-surprise-eieren-ook-in-nederland-uit-voorzorg-uit-schappen-gehaald.html

lees ook : eten beiinvloedt eicel niet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *