Kinderen uit groep 7 naar school met e-sigaret, basisschool grijpt in

E-sigaretten op de basisschool. Bij een school in Helmond kregen ze er mee te maken. Omdat er kinderen uit groep 7 met een vape-pen op school kwamen zijn de ouders gewaarschuwd.

Deze e-sigaretten bevatten een smaakje en geen pure nicotine, maar zijn daarmee zeker niet ongevaarlijk. Ze bevatten namelijk tal van andere schadelijke stoffen. Ook het feit dat de kinderen aan de vape-pennen wisten te komen vind de school zorgelijk. Normaal gesproken moet je 18 jaar zijn om een e-sigaret te kunnen kopen. De basisschoolkinderen wisten echter precies te vertellen waar zij ze konden krijgen.

De school schreef aan de ouders: “Het is zeer onwenselijk dat kinderen in het bezit zijn van een vape-pen, laat staan dat zij dit gaan gebruiken. Het is dan ook niet toegestaan om deze mee naar de basisschool te nemen.” Ze hopen dat ouders door deze mail met hun kinderen in gesprek gaan over deze nieuwe trend en de gevaren ervan. De ouders van de kinderen die daadwerkelijk een e-sigaret op zak hadden zijn daarnaast ook nog persoonlijk aangesproken.

e-sigaret als opstap naar gewone sigaret?

Ook het RIVM vind de ontwikkelingen rondom vapen zorgelijk. De e-sigaretten zijn door hun zoete smaakjes erg populair geworden. Sommigen bevatten nicotine, anderen niet. Maar in de tegenwoordig veel gebruikte wegwerpsticks zitten nicotinezouten. Nicotine kan de hersenontwikkeling van een kind verstoren. Ook treed er snel verslaving op, dit gaat nog sneller als een kind nog jong is. Met een paar trekjes is de verslaving al begonnen. De nicotinezouten branden bovendien minder, waardoor ze niet de nadelen geven van ‘normale’ nicotine, en dus nog sneller verslavend zijn. Door te beginnen met een vape-pen is de stap naar een ‘echte’ sigaret uiteindelijk veel kleiner.

Lees het artikel bij omroep brabant

Of lees op Baby en Kind: Nieuwe regels zwembaden bedreigt zwemscholen en zwemles 100.000 kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *