De (levens)lessen van de herfst

De (levens)lessen van de herfst

Het is herfst! Tijd om met een kleedje op de bank weg te duiken in spannende boeken en romantische verhalen. Ik houd van taal: van teksten, verhalen, quotes en gedichten. Ook songteksten kunnen mij raken. In de klas gebruik ik onliners die ik de hele dag herhaal. Ze zijn kort en bondig, de boodschap is duidelijk, het werkt! Meelezende ouders zullen ze vast herkennen: ‘en …bevries…’ (korte kreet van mij tijdens het vrij spelen, om meteen de aandacht van alle kinderen te krijgen) of: ‘boeken zijn vriendjes’ (dus wees er zuinig mee…) ‘handen en voeten bij jezelf’.

een herfst quote

Afgelopen week viel mijn oog op de quote: ‘Autumn shows us how beautiful it is to let things go’. Het inspireerde mij om voor de herfstvakantie plannen te maken om het dagelijks leven los te laten. En zo bedacht ik samen met mijn kinderen dat we ons op kunnen geven voor de legobouwmiddag in het dorp, dat we cakejes kunnen bakken, naar het bos kunnen gaan, middagje bioscoop kunnen doen, een treinspoor kunnen bouwen. Ik verheug mij op deze herfstvakantieweek!

herfst

loslaten en herfstvakantie

Loslaten, het klinkt zo makkelijk. Echt ik ben vaak genoeg een vakantie in gegaan dat ik het gevoel had dat ik mijn werk nooit af kreeg. Mijn to-do-lijstje werd maar langer en langer en langer. En thuis bleef ik aan het rennen en vliegen want een gestyled, schoon en geordend huis, werkt echt niet met drie kleine kinderen. En zorgen rondom familie en vrienden kunnen mij oprecht bezighouden. Door te vallen en opstaan heeft het leven mij de afgelopen jaren heel wat levenslessen geleerd.
1. Leef vol passie, geniet en laat los
2. Voor alles is een oplossing
3. Wees jezelf
4. Ieder schooljaar gaat voorbij
5. Durf hulp te vragen
6. Wees zuinig met je tijd
7. Blijf leren, inspireren en ontwikkelen

levenslessen

Levenslessen van de herfst…. loslaten is L(I)EF hebben,kijken in kansen en mogelijkheden ook buiten je comfortzone. Terwijl de regen heerlijk tegen mijn dakraam tikt, de wind rond ons huis giert, sluit ik mijn blog af met een laatste quote, om vervolgens met een kopje thee voor de houtkachel te kruipen: ‘Life isn’t abouwt waiting for the storm to pass.. it’s about learning to dance in the rain’.

Fijne herfst!

1 antwoord
  1. Danielle PiscaerMooi zegt:

    Mooi om te lezen! Ik heb ook echt genoten van deze herfstvakantie. Heerlijk hoe de kinderen weer aan het knutselen zin gegaan, er ligt nu een hele stapel tekeningen, ze kregen er niet genoeg van….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *