Kerstboom allergie en vervroegde kerstvakantie

kerstboom allergie

Tijdens haar allereerste kerst ontdekten wij dat mijn dochter gezegend is met een forse kerstboom allergie.

Twee uurtjes bij de oppas resulteerden in een benauwd meisje met een opgezwollen gezichtje en dikke ontstoken ogen. Voor onszelf was het niet zo’n probleem. Haar tante heeft dezelfde allergie en dus is onze familie al heel vroeg overgestapt op een kunstboom.

Maar op de peuterspeelzaal hadden ze ‘een echte’, en omdat er weinig begrip was, had mijn meisje onvrijwillig vervroegde kerstvakantie.

kerstboom allergie op school

Op de basisschool werd het gelukkig direct goed opgepakt door de juf. Stiekem was ze blij dat ze eindelijk een reden had om een kunstkerstboom voor de klas aan te vragen. En langzaam maar zeker werden alle bomen vervangen. Onze kerstproblemen verdwenen naar de achtergrond. Tot het tijd was om naar de middelbare school te gaan.

Nee, natuurlijk hebben we in de brugklas in september geen seconde meer aan kerst gedacht., laat staan de kerstboom allergie…..Maar begin december ontdekten wij dat de school ieder jaar in de hal, waar je dus per dag minstens 10 keer langs moet, een hele grote, echte, kerstboom plaatst. Mijn dochter heeft dat eerste jaar met kerstboom allergie en al dapper doorgeworsteld tot de kerstvakantie. 

In de tweede hebben we het probleem wederom aangegeven, maar dit werd nog niet echt serieus genomen. 

2019. In de krant stond juichend dat het door de zomerhitte een goed kerstbomenjaar was geweest. Wij juichden niet mee. Alhoewel we het ruim op tijd hadden aangegeven dit keer -en haar mentor haar best heeft gedaan – stond er tóch weer een echte kerstboom. Volgens mijn tiener een hele lelijke, maar evengoed uit een goed jaar. En hoe ze ook probeerde om die boom te mijden, de benauwdheid en de ontstoken ogen sloegen weer toe. 

Ze had het geluk om de coördinator van de onderbouw in deze toestand tegen het lijf te lopen. Hij schrok van hoe mijn dochter er aan toe was en beloofde een kunstkerstboom. Maar voor 2019 was het te laat: weer onvrijwillig vervroegde kerstvakantie.

Dit jaar begon het liedje weer van vooraf aan. De ernst van mijn tieners kerstboom allergie werd onderschat en ze moest maar gewoon de boom mijden. Na wat ferme woorden van mijn kant en een verwijzing naar de coördinator kwam hij er dan toch: de kunstboom. Tevreden keek ze toe hoe de conciërge een prachtige grote boom in elkaar aan het zetten was. Dit jaar zou het goed komen. Dit jaar zou ze de vakantie gaan halen.

Tot ze op een ochtend wakker werd met keelpijn en snot. Niet naar school. Coronatest. Negatief. Hoera, toch weer naar school. We zullen het halen dit jaar.

Persconferentie

Lockdown

En zo zit mijn kind wederom thuis met een onvrijwillig vervroegde kerstvakantie. Maar aan de boom lag het in ieder geval niet. En gelukkig heeft ze nog een kerst daar op school te gaan om er hopelijk eindelijk uitgebreid van te kunnen genieten.

lees ook eens: welke kleur krijgt de kerstboom

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *