Peuter activiteiten : maak het!

winkeltje maken

Winkeltje maken, zo gebeurt en kinderen vinden het geweldig!

Met de enorme belangstelling voor de mini´s van Albert Hein is koken en winkeltje spelen weer helemaal hot. En terecht! Het is een activiteit waar peuters uren  zoet mee kunnen zijn. Omdat die mini´s nogal mini zijn, en dus makkelijk in de stofzuiger terecht komen (tenminste zo ging dat altijd bij mij) kun je misschien zelf ook wat groter winkelspeelgoed maken. Gezellig, leuk en leerzaam (en voordelig).
Het plaatje laat zien dat je er eigenlijk weinig voor nodig hebt: veel potjes babyvoeding. Nou, dat is natuurlijk zo voor elkaar als je wat mede-moeders vraagt mee te sparen.

Zelf een winkeltje maken: zo doe je dat

Van de potjes week je de etiketten (let eens op hoeveel leuker ze  er dan uit zien) en om te zorgen dat het er allemaal als een eenheid uitziet, plak je op de dekseltjes een keurig rondje, geknipt uit een vouwblaadje.
Peuters kunnen dol zijn op sorteren en dat is ook heel leerzaam voor ze. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om 3 verschillende kleuren rondjes te maken.
En vervolgens doe je in de  potjes met een blauwe deksel  schelpen, in die met de groene deksel bloemetjes en wat je verder maar kan verzinnen.
Laat je peuter fijn meedenken. Dat is leuk voor je peuter maar ook leuk voor jou: waar komt hij allemaal mee?

Voor het kistje, moet je even bij de slijter langs, of bij een familielid die wel eens een goede fles koopt, of hou je ogen open: met kerst krijgt menigeen zo;n doos als relatie -geschenk. Voor je het weet kan je in winkel in die dingen beginnen.
Als je toch bezig bent: zorg ook voor geld bij het winkeltje spelen: handig om alvast eens met tellen aan de slag te gaan.

Veel winkelplezier toegewenst.
lees ook : Knutselwerkjes knutselen? maak het..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *