Start je eigen bibliotheek

eigen bibliotheek

Begin je eigen bibliotheek!

Het lijkt raar in dit digitale tijdperk, maar echtje kinderen kunnen niet zonder boeken (ook al vinden ze zelf misschien van wel!)
Daarom is het echt meer dan de moeite waard om je eigen thuis-bibliotheek te ontwikkelen. Vooral als je je realiseert dat kinderen eerder een boek zullen pakken als het er ligt!
Door met je kinderen gezellig te praten over de boeken die ze al kennen en hun favoriete tv-programma;s kom je er heus heel makkelijk achter wat ze leuk vinden. EN dan heb je natuurlijk nog jouw lievelingsboeken van vroeger . Wie weet, zijn ze ook bij jouw kinderen weer een hit!

Hoe kom je aan veel boeken?

Even een open deur: boeken zijn duur. Dus tenzij je een suikertante of oom hebt die jouw zijn miljoenen nalaat, zul je slim moeten zijn.

De bibliotheek uitverkoop

In ons dorp de manier  om aan veel boeken te komen.( vaak hebben ze ook nog films, maar daar hebben we het niet over ) Hou het wel even in de gaten. De bibliotheken hebben ongeveer 2 x per jaar ¨afgeschreven -boeken uitverkoop ¨ en je bent niet de enige die voor een euro Harry Potter wil binnen slepen…

De kringloopwinkel heeft vaak een heel wisselend assortiment en eerlijk gezegd zien de boeken er vaak niet best uit, maar voor de vakantie in de tent zijn ze prima, want een goed boek blijft een goed boek. En wat is er fijner dan lekker in het zonnetje onder een boom, een spannend boek te lezen? Heus ik moest mijn kinderen soms echt heeeeel lief vragen of ze dat boek NU even opzij konden leggen…EN geloof me: dat waren geen lezers.

Tweedehands winkeltjes,

pas op : die kunnen best nog weleens duur zijn, vooral als het om gebonden exemplaren gaat, die soms wel 50 jaar oud zijn.

lees ook: leren tellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *