je peuter van 33 maanden

De ontwikkeling van je peuter van 33 maanden

ontwikkeling peuter 33 maanden over bazig zijn en vieze woorden, met een peuter verveel je je niet snel

 

Emotionele ontwikkeling van je peuter: bazig

Hé, wie is hier de baas?? Al die taalontwikkeling, levert je kind een heleboel mogelijkheden op…en dus ook die van bazigheid.
“mamma, kom hier!”
“doe mijn jas aan”
“Pappa moet hier zitten”

Op deze leeftijd ziet het kind zichzelf nog als het middelpunt van de aarde. Nee, maak je geen zorgen, dat is niet een karakterfoutje, dat is een natuurlijke fase in de ontwikkeling van je kind. Maar als je dat weet begrijp je ook dat het voor je kind heel vanzelfsprekend is, om opdrachten te geven.

ontwikkeling peuter maand 33

aardig vragen

En hoewel je niet kunt winnen van een gewone natuurlijke ontwikkeling, kun je je kind wel leren, om het aardig te vragen… Soms kan bazigheid ook een teken zijn dat je kind echt heeeel graag je aandacht wil. Dat dit het moment is waarop hij zoooo graag iets met jou wil doen. Dan opnieuw kun je uitleggen dat je iets aardig kan vragen. En nu zijn ze ook oud genoeg om te begrijpen dat je eerst nog even iets anders moet doen en dat je dan mee komt spelen.

Humor

Je kind zegt en doet iedere dag wel iets geks en…hij krijgt ook steeds meer gevoel voor humor. Nog te jong voor woordgrappen en ironie. Maar oud genoeg voor: gekke gezichten, rare geluiden en slapstick. Zijn steeds betere gevoel voor humor, kun je natuurlijk ook in je voordeel gebruiken. Waarom zou aankleden een machtsstrijd moeten worden? Probeer maar gewoon een sok op z’n neus te zetten, omdat jij zeker weet dat het daar hoort. Je kind vindt je heel grappig en…zal je meteen uitleggen waar die sok wel hoort.

ontwikkeling peuter maand 33

Wat kan je nog meer verwachten van  de ontwikkeling  peuter 33 maanden

Taalontwikkeling van je peuter: vieze woorden

Ben je net zo trots op de enorme woordenschat van je kind en…. je merkt tot je schrik dat hij ook woorden begint op te pikken, die jij nu liever niet hoort.
Stommerd, stinkerd, om maar eens een paar milde te noemen. Vieze woorden zijn nu eenmaal overal te horen, op tv, op straat en nu we het er toch over hebben, wat zei jij toen die auto achter je net het allerlaatste parkeerplekje voor je neus innam? De snelste manier om te zorgen dat deze woorden weer uit het taalgebruik verdwijnen? Negeer ze. Hoe meer jij er over valt, hoe leuker ze worden!

ontwikkeling peuter maand 33

Lichamelijke ontwikkeling van je peuter: te dik?

Zo langzamerhand begint je kind z’n baby-vet te verliezen. Als je bang bent dat je kindje nog wat te molllig is, kun je op een consultatiebureau vragen of hij nog op de juiste curve zit. Op zich is het niet nodig om je nu al zorgen te maken. Maar het is wel verstandig om goed te bedenken wat je kind allemaal naar binnen krijgt. Melk en melk-dranken kunnen net als sap dikmakers zijn. Sap kun je nog makkelijk met water verdunnen en geef melk (of melk-drank met een smaakje) niet als tussendoortje.

Lees verder de ontwikkeling van je peuter maand 34

 

meer info :

 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je peuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *