Peuter: 3 jaar naar 4 jaar: per kwartaal vertelt

ontwikkeling peuter

Wat kan mijn peuter van 3 jaar en drie maanden ontwikkeling peuter

Je peuters wereld groeit en wordt steeds groter: van de stoel van de tandarts tot de peuterspeelzaal. Wat meer besef van manieren begint op deze leeftijd handig te worden. En tegelijkertijd probeert een geduldige ouder hem nog veel meer nieuwe dingen te leren.

Alles over de ontwikkeling peuter

Zindelijkheid.

De meeste kinderen zijn nu wel zindelijk (opnieuw, niet ieder kind is hetzelfde!), maar je kunt nog steeds rekenen op “ongelukjes”, zeker ’s nachts. Opmerkelijk genoeg is het voor jongens moeilijker ’s nachts droog te blijven dan voor meisjes.
Lees verder: peuter 3 jaar, de eerste 3 maanden

 

ontwikkeling peuter

ontwikkeling peuter

Wat kan mijn peuter van 3 jaar en zes maanden

Emotionele ontwikkeling: familiegebruiken

Iedere familie heeft zo zijn eigen gebruiken bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, Kerstmis en Sinterklaas. Je bijna-kleuter begint dat te begrijpen en …vindt het heerlijk. Want herhaling geeft hem een gevoel van veiligheid en zekerheid. Dus laat je kind zoveel mogelijk helpen bij dit soort gelegenheden en praat daar ook over. Ze vinden het reuze-interessant te weten dat jij vroeger ook een versierde stoel kreeg als je jarig was
lees verder: peuter 3 jaar, 3 tot 6 maanden

 

ontwikkeling peuter

ontwikkeling peuter

Wat kan mijn peuter van 3 jaar en negen maanden

Emotionele ontwikkelingen:

Nachtelijke angsten
Nachtelijke angsten zijn heel gewoon bij kinderen van deze leeftijd, en ze kunnen over van alles gaan, van harde geluiden tot de angst om verlaten te worden door pappa en mamma….en het is niet zo raar dat ze dat denken. Nu ze onafhankelijker zijn geworden, hebben ze gemerkt dat zij weg kunnen gaan bij papa en mama, maar nu beginnen ze zich te realiseren dat papa en mama dat ook bij hen kunnen doen! Voor ouders is het balanceren, je wilt je kind geruststellen, maar je wilt zijn angst niet groter maken.

Lees verder: peuter 3 jaar, 6 tot 9 maanden

 

ontwikkeling peuter

ontwikkeling peuter

Wat kan mijn peuter van bijna vier jaar

Emotionele ontwikkeling: grapjes

Ken jij een leuker geluid dan een het gegiechel van een drie-jarige? En het klinkt nog beter als jij de oorzaak bent van deze onbedaarlijke lachbui. Kleuters zijn dol op visuele grapjes en je hoeft geen Robbie Williams te zijn om ze ademloos aan je voeten te krijgen!. Zet je lolknop aan en wordt Wereld-entertainer. Draag je trui binnenstebuiten, doe je schoenen aan je handen, en je wanten aan je voeten. Jij vindt je zelf misschien een tikje raar, maar je kind vindt je het einde.

Peuter 3 jaar, bijna 4 jaar, het laatste kwartaal

de ontwikkeling van je kleuter

 

ontwikkeling peuter

ontwikkeling peuter

Lees meer:

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je peuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *