Knutselwerkjes knutselen: voor moeders die niet kunnen knutselen…

knutselwerkjes

Jij denkt dat jij een moeder bent die niet kan knutselen??? Think again!!
Jij maakt de mooiste knutselwerkjes van de wereld. Let op !

knutselwerkjes met peuters


1 )Je peuter mag dan af en toe de meest grote driftbuien hebben, jij bent en blijft nummero uno in zijn leven. Je twijfelt er misschien aan, maar in de ogen van je peuter kan jij alles!!
2 ) Je peuter dwaalt niet over Instagram en Pinterest: die heeft geen beelden op zijn netvlies van prachtige kunstwerkjes…
3) Onthoud voor altijd en eeuwig: die prachtige knutselwerkjes op Instagram en Pinterest zijn dus ECHT NIET door peuters gemaakt. Maar door de moeders. En waarschijnlijk hebben die een opleiding genoten. Tot docent Beeldende Vorming of zo.
4) Onthoud ook dat een peuter met heel andere ogen dan jij naar zijn knutselwerkjes kijkt. Je peuter ziet bv dat hij een prachtige kat van een wc rol heeft gemaakt en ziet niet dat de oren van die kat schuin staan en dat het beest maar een oog heeft en paars is bovendien..

Een peuter knutselt niet voor het resultaat

Bij een peuter staat niet het resultaat van zijn knutselwerkjes voorop: hij vindt het doen het leukst. Dat betekent dat je helemaal niet naar perfectie hoeft te streven: niet bij jezelf en niet bij je peuter.
Ervaar zelf eens hoe leuk het is gewoon te doen. En niet te presteren!

Knutselwerkjes in je comfortzone

Blijf in je eigen comfortzone, daar bedoel ik mee: heb jij niks met klei? Of heb je niks met vingerverven ? Gebruik die materialen dan ook niet of weinig. Gebruik materiaal waar jij wel wat mee kan. En denk daarbij out-of-the-box, nogmaals vergeet Pinterest en ga voor je eigen knutselwerk ideeen!

*Ben jij bijvoorbeeld een verwoed haakster of breister? De dan leuke dingen met ( restjes ) wol en katoen. Denk aan punniken, pompons maken ( daar maak je met dichte ogen de leukste dingen van),of draadjes op een tekening plakken. Dat is weer eens wat anders dan verven…
*Werk je met lapjes? Maak mooie vlaggetjes slingers ( nee, je hoeft die vlaggetjes niet te zomen ) Knip stoffen in snippers en laat daarmee doosjes beplakken.
* heb je groene vingers? Ga naar de kringloop en koop samen eierdoppen. Beetje aarde erin en waterkers zaaien…Of zet stekjes in kleine vaasjes en plant die later in potjes.

Maar het belangrijkste is: ook jij bent een moeder die kan knustelen!

ook heel leuk om je zo nu en dan eens in te verdiepen: wat betekent het kleurgebruik van je peuter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *